Η Επιτροπή Αγώνα με τη συνεπή και συνεχή αγωνιστική παρέμβαση της στη περιοχή  δράσης της αλλά και ευρύτερα, έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη αλλά και τη συντήρηση ενός αγωνιστικού πνεύματος αντίστασης σε όλα τα κοινωνικά και εργατικά μέτωπα. Στα πλαίσια αυτά μπροστά στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 30/5, που προκήρυξε η ηγεσία των Τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) κάτω μετά από την πίεση των αγωνιστικών συνδικάτων σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή. Η απεργία αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι φτωχοί ξεπερνούν τα 2,3 εκατ., οι βρισκόμενοι σε ακραία φτώχεια πλησιάζουν το 1,5 εκατ., οι μισοί φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία και πάνω από  το 1 εκατ. πολίτες υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαγγέλλεται τον Αύγουστο “καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, που συνδέεται όμως με την 4η αξιολόγηση και τις δεσμεύσεις της προς τους “εταίρους”, για περικοπές συντάξεωνμείωση του αφορολόγητου αλλά και μιας μελλοντικής αυστηρής δημοσιονομικής επιτήρησης. Για να γίνει πιο πειστική η Κυβέρνηση προς τους “θεσμούς”, παρουσίασε στο πρόσφατο Eurogroup της 21/6, το Εθνικό σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης που παρά τις γενικόλογες διατυπώσεις του, αποκαλύπτει για το τι μας περιμένει. Συγκεκριμένα προβλέπει :

  • Για τη φορολογική πολιτική, ότι για να προσελκύσει επενδύσεις, θα μειώσειτη φορολογία των εταιρειών, χωρίς να δεσμεύεται όμως για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, της έμμεσης φορολογίας, και του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα προκειμένου να επιτευχθούν όλα τα ματωμένα  «πλεονάσματα», δεσμεύεται να διευρύνει την φορολογική βάση, που στην πράξη θα σημάνει νέα υπερφορολόγηση στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Για την αγορά εργασίας προβλέπει «δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας» χωρίς όμως να καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο,απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ενδεχόμενος επανακαθορισμός του κατώτερου μισθού, θα συνδυαστεί με τη συμπίεση του μέσου μισθού, ενώ σε ότι αφορά στην μείωση της ανεργίας, θα προσφέρει επιδοτούμενα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που εξασφαλίζουν φθηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
  • Για τον «κοινωνικό περιεχόμενο» της κυβερνητικής πολιτικής δεσμεύεται ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της «Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας» που ήδη αξιοποιείται ως μηχανισμός προσωρινής εκτόνωσης της μεγάλης ανεργίας, εξασφαλίζοντας  μισθούς πείνας, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, διευρυμένα ωράρια και κυριακάτικη εργασία. Μια πολιτική που τελικά  οδηγεί σε μείωση των κρατικών κοινωνικών παροχών, με αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα αυτό, μαζί με τα μέτρα των πρώτων 18 μεταμνημονιακών μηνών είναι ήδη ψηφισμένα και τα 88 προαπαιτούμενα σημαίνουν νέους φόρους που φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ ανά φορολογούμενο, νέα δραστική περικοπή των συντάξεων και ξεπούλημα του ότι απόμεινε σαν Δημόσια Περιουσία (Νερό, Ενέργεια, Ορυκτός Πλούτος).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και ύστερα από πολλές πιέσεις της αγωνιστικής βάσης του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ μετά από 9 μήνες υπαναχωρήσεων και συμβιβασμών με τη Κυβέρνηση και το ΣΕΒ, και η ΑΔΕΔΥ προχώρησαν στη προκήρυξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, συνοδευόμενη όμως με μια Ημέρα Πανεθνικής Δράσης της Κοινωνικής Συμμαχίας στην διακήρυξη της οποίας δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων. Η Κοινωνική Συμμαχία που αποτελείται από την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ενώσεις εμπόρων και Βιοτεχνών, επιστημονικά επιμελητήρια  στις «διεκδικήσεις – στόχους» της  ως απάντηση στη «λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση» αντιπαραθέτει την εναντίωση της στην «πόλωση» και στον «λαϊκισμό» και ζητά «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», «πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα», «παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη.  Διακήρυξη Copy paste, αντιγραφή των ανακοινώσεων του ΣΕΒ και του γραφείου τύπου της κ. Αχτσιόγλου!

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του κινήματος σε σχέση με το περιεχόμενο αλλά  και τις διαδικασίες προκήρυξης μιας Πανελλαδικής Απεργίας και χωρίς να  ξεχνάμε την απεργοσπασία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 12/1 όταν πέρναγε το πολυνομοσχέδιο για τη αξιολόγηση και την κατάργηση της απεργίας, σας καλούμε την Τετάρτη 30/5 σε μαζική συμμετοχή ανταποκρινόμενοι κυρίως στα αγωνιστικά καλέσματα πολλών ταξικών σωματείων  – Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που τα αιτήματα απηχούν τις ανάγκες των  εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Μαζί με όλους αυτούς θα παλέψουμε για :

  • Άμεση κατάργηση όλων μνημονιακών νόμων 2010 – 2017, για το σταμάτημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του Εθνικού Πλούτου σε ντόπια και διεθνή μονοπώλια
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές,  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Άμεση κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων και του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου, των δραματικών περικοπών των προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα με ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Κανένα πλειστηριασμό, σε λαϊκή κατοικία, σε μισθούς και τις συντάξεις όσων αδυνατούν να πληρώσουν.

Όλες και όλοι στις 30 Μάη στην απεργία και στις συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, των  Πρωτοβάθμιων Σωματείων ή και  άλλων ταξικών συνδικάτων

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνοικιακό Συμβούλιο περιοχής Εθνικιστών Ν. Ερυθραίας: Ανοιχτό κάλεσμα πολιτών για την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας (4/6)
Επόμενο άρθροΕλεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς: Πρόγραμμα διαλέξεων 31/5 – 8/6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.