Τα παιδιά του Α’  Παιδικού Σταθμού Νέας Ερυθραίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήριο Ζυμαρικών», έφτιαξαν τραχανά και χυλοπίτες για τον χειμώνα που έρχεται.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές φόρεσαν τις ποδιές, τα άσπρα σκουφάκια των σεφ και μυήθηκαν στην τέχνη του ζυμώματος. Ζύμωσαν και «άπλωσαν» τον τραχανά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σταθμού, αλλά και όσων  μαμάδων και γιαγιάδων μπόρεσαν να παραβρεθούν.

«Τα στρογγυλά τραπεζάκια εργασίας του παιδικού σταθμού μετατράπηκαν σε πάγκους εργασίας, με τους μικρούς σεφ να επιδίδονται στη χαρούμενη ζύμη της μάθησης, έχοντας στο πλευρό τους τις πιο έμπειρες μαγείρισσες, τις γιαγιάδες τους! Με τέτοια βοήθεια το ζύμωμα αποδείχθηκε μια σχετικά εύκολη διαδικασία για τα παιδιά.  Χρειάστηκε απλώς χρόνος, γερά χέρια και υπομονή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Η ανταμοιβή των μικρών μας φίλων ήταν τηγανίτες με μέλι και κανέλλα, που μοσχομύρισαν ολόκληρο τον παιδικό σταθμό και για τους μεγαλύτερους, φρέσκος τραχανάς για τον χειμώνα.

Προηγούμενο άρθροΞεσήκωσε το κοινό του Φεστιβάλ Κηφισιάς η Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Επόμενο άρθροΗ Ορχήστρα Αθηνών «Academica» στο Φεστιβάλ Κηφισιάς (25/7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.