Με βραβεύσεις για τους μαθητές της πόλης μας που διακρίνονται, αλλά και με τη διάλεξη της γνωστής δημοσιογράφου, γενικής διευθύντριας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Μαριάνας Πυργιώτη, που παρουσίασε έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας έκανε ποδαρικό για το 2012, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού και επώνυμων συμπολιτών μας.
Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο αίθριο του Εκπαιδευτικού και Συνεδριακού Κέντρου ATEΧCELIXI στο Καστρί, τα μέλη του συλλόγου χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μια όμορφη και ενδιαφέρουσα βραδιά, αντί της καθιερωμένης κοπής πίτας, που συνηθίζουν να πραγματοποιούν οι σύλλογοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης ήταν εκεί για να ενισχύσει την πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας και για να τονίσει τις προτεραιότητες του δήμου για θέματα παιδείας και κοινωνικής πολιτικής. Η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρίνα Πετούση, λίγο πριν να ξεκινήσουν οι βραβεύσεις, μίλησε για «παιδιά-αστέρια που έχουν την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων μας».
Επαίνους, αλλά και χρηματικό έπαθλο έλαβαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Κηφισιάς, που πρωτεύσαν στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Ανάστασης Ζυμπίδης και Ναταλία Ριτσώνη, όπως και η μαθήτρια του 3ου Λυκείου Κηφισιάς, Άννα Ιωάννου, η οποία πρώτευσε και θα εκπροσωπήσει το σχολείο της σε διεθνή διοργάνωση Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας.
Τιμητική αναφορά έγινε στον διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς, Ηλία Κουτσίκο και στην υποδιευθύντρια Κωνσταντίνα Μούφτη για την εξαιρετική οργάνωση των προκριματικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2012 σχολικών μονάδων Αττικής, που διεξήχθησαν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο σχολείο τους.
«Το ζητούμενο σήμερα είναι η γλώσσα και η παιδεία», τόνισε ο κ. Κούτσικος, αναφερόμενος επίσης στο υψηλό επίπεδο των σχολείων της Κηφισιάς, αλλά και σε πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας που διεκδικεί το 3° ΓΕΛ Κηφισιάς από το ΕΣΠΑ, αξιολογούμενο πρώτο σε βαθμολογία, ακόμη και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Κηφισιάς, Νίκη Παπακώστα, αναφερόμενη στη σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου. Ακολούθησε η βράβευση της κοινοτικής συμβούλου Κηφισιάς, Δρ. Κοινωνιολογίας, Λάουρας Αλιπράντη, για το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο.

 

Mαριαννα Πυργιωτη:«Ένας στους δυο Έλληνες πιστεύει ότι η ζωή του θα είναι χειρότερη»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι τη διάλεξη της Μαριάνας Πυργιώτη για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Η κ. Πυργιώτη αναφέρθηκε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Centre for European Studies ASBL, σχετική με τις επιπτώσεις της κρίσης, τόσο στην οικονομική όσο και στην ψυχολογική διάσταση. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και αποτελεί ένα πρότυπο ερευνητικό εργαλείο του ινστιτούτου, που «τρέχει» ανά τρίμηνο, για την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων και ευρημάτων τη συγκεκριμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Σε γενικές γραμμές η έρευνα που διεξήχθη από 9-13/12/2011, «δείχνει αποτελέσματα που συναντώνται μόνο σε κοινωνίες με πραγματικό πόλεμο», σημείωσε η Μαριάνα Πυργιώτη. Ένας στους δυο Έλληνες πιστεύει ότι η ζωή του θα είναι χειρότερη, σε τρομακτική άνοδο βρίσκεται το επίπεδο απελπισίας, ενώ 65% της παραγωγικής ηλικιακής κατηγορίας 18-34 ετών πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Μόλις ένας στους δέκα δηλώνει ότι θα κρατήσει τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ μόνο το 6% δηλώνει ότι σε περίοδο κρίσης στηρίχθηκε από κοινωφελείς υπηρεσίες.
«Αυτό καταδεικνύει την αποτυχία του κοινωνικού κράτους την ώρα της κρίσης. Ένας από τους βασικότερους λόγους που αισθάνονται έτσι οι Έλληνες είναι ότι δεν υπάρχει οι κοινωνικός άξονας που θα τους συγκρατήσει. Τα μικρά ευέλικτα και αυτοδιοικητικά σχήματα είναι εκείνα που φαίνεται να λειτουργούν αυτήν την περίοδο και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα που έκανε ο ‘‘Καλλικράτης’’, είναι ότι διέλυσε τις μικρές κοινότητες, που κρατούσαν πάντα την Ελλάδα ζωντανή στη διαδρομή της ιστορίας της», κατέληξε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Μαριάνα Πυργιώτη.

Η πρόεδρος του συλλόφου Μαρίνα Πετούση στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας κάνει την καθιερωμένη εκδήλωσή του, που είναι μια αναφορά και ένας αποχαιρετισμός στο χρόνο που έφυγε και ένα καλωσόρισμα στον καινούργιο, το φορτωμένο με προβλήματα
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχός Νίκος Χιωτάκης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άννα Κορογιαννάκη, οι Πάγκαλος Ιωάννης, Θωμάς Σαλταμπάσης και Νίκος Σεκόπουλος της Τ.Ο. ΝΔ., οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Μπιτσάνης, Ευάγγελος Αυλήτης, Γιώργος Σκορδίλης, η υπεύθυνη γυναικείου τμήματος Β4 Νομαρχιακής ΝΔ, Ελένη Κων/πούλου, η Αγγελική Συνοδινού, δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως», η κοινοτική σύμβουλος Νέας Ερυθραίας, πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χρυσούλα Αγουρίδα, η κοινοτική σύμβουλος κ. Σίσυ Κονίδα, η πρόεδρος και τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας Μίνα Παντελίδου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς, Ανδρέας Αλιπράντης, η πρόεδρος Ασημίνα Κατσιάνου και τα μέλη του Συλλόγου Αγίας Ματρώνας Κική Γιακουμάτου, Βαγγελίτσα Βόγγα, Γιώτα Τσικουδή. Οι δημοσιογράφος Μάρθα Φωτοπούλου και Κική Ξεφτέρη. Η Τζένη Μιχαλοπούλου, διεθνή διοικητή του Ρόταρυ.
Τέλος, η κ Πετούση απηύθηνε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την καθοριστική συμπαράστασή τους, κ. Μελίττα Καίσαρη, Φωτεινή Καποδίστρια Φαρμάκη, Ελισάβετ Χατζηαντωνάκη , Ελένη Αθανασίου, Καίτη Σαλταμπάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.