Ευθύνες στους δήμους για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία και με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών επιρρίπτει το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του απολογισμού σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2011.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μόνο για το 2011 δαπάνησε συνολικά 100 εκατ. ευρώ και το πρόβλημα ήταν των δήμων που δε φρόντισαν έγκαιρα να διαχειριστούν τα κονδύλια. «Με την 3η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011, οι δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 20.000.000 ευρώ. Έτσι, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όσα σχολεία δεν είχαν προμηθευτεί έως τότε πετρέλαιο, είχαν στη διάθεσή τους πιστώσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης των μαθητών. Αρκεί οι δήμοι να φρόντιζαν εγκαίρως για την προώθηση των πιστώσεων στις οικείες σχολικές επιτροπές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ. Σύμφωνα με το σχετικό πίνακα που δημοσιεύθηκε, ο Δήμος Κηφισιάς είχε λάβει το ποσό των 51.588 ευρώ, στο πλαίσιο της τρίτης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Ωστόσο, πριν από ένα μήνα περίπου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «από έλεγχο που έγινε σε όλες ανεξαίρετα τις περιοχές που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου, δε διαπιστώθηκε πρόβλημα με το πετρέλαιο στα σχολεία». Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί τότε και η ΚΕΔΕ, υποστηρίζοντας ότι περιπτώσεις σχολείων χωρίς θέρμανση είναι μεμονωμένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.