Με την τιμητική διάκριση του Ευρωπαϊκού Σήματος Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση βραβεύθηκε ο Δήμος Κηφισιάς.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του κοινού έργου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο Δήμος Κηφισιάς έλαβε τη σχετική τιμητική διάκριση.

Το συγκεκριμένο βραβείο απενεμήθη σε δήμους που διακρίθηκαν για το επίπεδο διακυβέρνησης με βάση τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης, έτσι όπως αυτές υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2008 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο την εναρμόνιση και τη βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος για την Ελλάδα ήταν το Κέντρο Εμπειρογνωμοσίας για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ και σκοπός της δράσης είναι να αναγνωρίσει και να πιστοποιήσει τους Δήμους που πέτυχαν ένα υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 ευρωπαϊκές αρχές χρηστής διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης ως ακολούθως:

Αρχή 1 – Εκπροσώπηση, Συμμετοχή και Δίκαιη Διεξαγωγή Εκλογών.
Αρχή 2 – Ανταπόκριση.
Αρχή 3 – Αποδοτικότητα και Αποτελεσματικότητα.
Αρχή 4 – Ανοικτότητα και Διαφάνεια.
Αρχή 5 – Κανόνες Δικαίου.
Αρχή 6 – Ηθική Συμπεριφορά.
Αρχή 7 – Δεξιότητα και Ικανότητα.
Αρχή 8 – Καινοτομία και Δεκτικότητα στην Αλλαγή.
Αρχή 9 – Βιωσιμότητα και Μακροπρόθεσμος Προσανατολισμός.
Αρχή 10 – Χρηστή Δημοσιονομική Διαχείριση.
Αρχή 11 – Ανθρώπινα δικαιώματα, Πολιτισμική Διαφορετικότητα και Κοινωνική Συνοχή.
Αρχή 12 – Λογοδοσία.

Η αξιολόγηση και τα τελικά αποτελέσματα επί των 12 Ευρωπαϊκών Αρχών χρηστής Διακυβέρνησης βασίστηκαν στη συμμετοχή των δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι μέσω σχετικής έρευνας και ερωτηματολογίου τοποθετήθηκαν για το επίπεδο Διακυβέρνησης στον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.