Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του, διοργάνωσε το Σάββατο 31 Μαρτίου το 2ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την εξάρτηση ουσιών, αλλά και του διαδικτύου, οι μαθητές από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς, είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν την ομαδικότητά τους και να δημιουργήσουν διαφημίσεις για την πρόληψη της εξάρτησης με τη μορφή αφίσας και βίντεο. Τα έργα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εκτέθηκαν στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς. Η έκθεση πλαισιώθηκε από συναυλία, στην οποία συμμετείχαν μαθητικά μουσικά συγκροτήματα από τα σχολεία της πόλης μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, η πρόεδρος της «ΠΡΟΝΟΗ» και δημοτική σύμβουλος, Αγγελική Πιτίδη, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Κουρμαδιάς, Περικλής Καραγιαννάκης, Κατερίνα Μουστάκη και Γιώργος Σκορδίλης. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης τόνισε ότι η πρόληψη είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας: «Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τα αρνητικά αποτελέσματα της οποίας τα βιώνουμε όλοι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας για να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και αγγίζουν κάθε οικογένεια. Ένας δήμος που σέβεται τους δημότες του, αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα, τα οποία δεν απαιτούν μόνο κονδύλια, με διαφορετική αντίληψη και πρακτική. Παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης αυτών των ανθρώπων. Γιατί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτείται ανθρωπιά και ανοιχτό μυαλό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.