Σήμερα 20/6 αναμένεται να έχουμε επιτέλους κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να δο8εί λύση. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους δεν έχουν σταματημό.
Η δημοκρατία τελικά είναι δύσκολο πράγμα και στηρίζεται σε δύο βασικά αξιώματα.
Στην αναγνώριση της αξίας του ανθρώπου και κατ’ επέκταση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο αξίωμα; Ότι η εξουσία ανήκει σε όλους, προέρχεται από όλους και αποβλέπει στην εξυπηρέτηση όλων.
Στη θεωρία όλοι αποδέχονται την δημοκρατία. Στην πράξη όμως υπάρχουν μεγάλες διαφορές που αρχίζουν από το στάδιο της ερμηνείας του δημοκρατικού θεσμού και κορυφώνεται στο στάδιο της εφαρμογής του.
Στα στάδια αυτά υπεισέρχονται κάθε είδους συμφέροντα, προκαταλήψεις και λάθη. Γιαυτό κάθε λαός, όπως και κάθε δημοκράτης πλάθει εκείνη την δημοκρατία που ανταποκρίνεται στο ήθος και την προσωπικότητα του.
Από το πρώτο αξίωμα αποπνέει η πνευματική δημοκρατία και από το δεύτερο απορρέει η πολιτική και οικονομική δημοκρατία.
Δημοκρατικός πολίτης δεν είναι αυτός που μιλά για δημοκρατία αλλά εκείνος που αγωνίζεται να κάμει την δημοκρατία προσωπικό του βίωμα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος γιατί πρέπει συνεχώς το άτομο να ξεπερνά τον ατομοκεντρισμό του, να ανέχεται τον άλλον και να συνεργάζεται για το κοινό καλό.
Οι πολίτες ψήφισαν στις 17/6 με γνώμονα, ο καθένας την δικιά του λογική, να φύγει η καταιγίδα και επιτέλους να έλθει η ελπίδα.
Να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους και στους πολιτικούς και στους πολίτες. Οι πολίτες αναρωτιούνται, υπάρχει πιθανότητα να γίνει καλύτερη η ζωή μας; Να έχουμε δουλειά; Να έχουμε φάρμακα; Πως θα ζήσουμε; Για πόσο θα συνεχισθεί αυτή η κατάσταση;
Τι θα γίνει αύριο; Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και θέλει επιτέλους διέξοδο στα προβλήματά του!
Εικόνες ντροπής κατακλύζουν την τηλεόραση κάθε ημέρα. Άνθρωποι κάθονται στην ουρά μέσα στο λιοπύρι για δωρεάν τρόφιμα. Ως πότε θα συνεχισθεί αυτή η κατάντια;
Έχετε ευθύνες! Πρέπει να βρεθούν άνθρωποι με αξίες, με ηθική και μαχητές των ελληνικών συμφερόντων.
Να νιώσουμε ελεύθεροι. Οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι για κάθε τι να δικαστούν και ο λαός να ανασάνει! Να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας!
Η δημοκρατία είναι τρόπος ζωής. Ένας λαός άξιος της δημοκρατίας δίνει εξετάσεις καθημερινά, ‘όχι μονάχα μπροστά στην κάλπη, δίνει εξετάσεις ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα της καθημερινής ζωής.

Προηγούμενο άρθρο«Δεξιά» αλληλεγγύη & άλλα σχόλια
Επόμενο άρθροΟι προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.