Συνεχίζουμε ενάντια σε μνημόνια και υποτέλεια
 
Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη έρχονται μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από το 74% της βουλής, και στοχεύουν στην παγίωση των νέων μνημονιακών συχετισμών, πριν προλάβει ο λαός να συνέλθει από το σοκ και να νιώσει στο πετσί του τα μέτρα, ώστε η εφαρμογή τους να είναι απρόσκοπτη.
Η υπογραφή του από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι απεκάλυψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:
Το 3ο Μνημόνιο
Αποτελεί μια ποιοτικά χειρότερη μεταβολή που προστίθεται στα προηγούμενα 2 μνημόνια, αφού:

Οι εκλογές
 
Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από οποιεσδήποτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα συγκροτήσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΑΝΕΛ, αφού συμφωνούν στην κεντρική κατεύθυνση, την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ ο ασφυκτικός έλεγχος του κουαρτέτου αφορά στα πάντα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελευθερίας. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός κομμάτων που θα συγκυβερνήσει, θα κριθεί βέβαια από το αποτέλεσμα, θα απαρτίζεται όμως σίγουρα από  μνημονιακές δυνάμεις με το «κυβερνητικό» τους πρόγραμμα τους να καθορίζεται αλλού.
Ωστόσο, αυτά που πραγματικά παίζονται στις εκλογές είναι άλλα:
o   Για συνέχιση των αγώνων ενάντια στα μνημονικά μέτρα, στην εργασία, στο σχολείο και τη γειτονιά, ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την υποτέλεια, το ξεπούλημα κλπ
o  Για απεγκλωβισμό τίμιων αγωνιστών από τον κατήφορο της αποδοχής μνημονίων.
o   Για την ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για τις προϋποθέσεις της ανατροπής των μνημονίων της λιτότητας και της υποτέλειας, και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες γι αυτό.
o   Για την ενότητα στη δράση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και φορέων, με διαφύλαξη της αυτονομίας τους και ανοιχτή συζήτηση των διαφορών, που θα κρίνονται στο ίδιο το κίνημα.
Γι αυτό πρέπει να αποδοκιμαστούν όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, και να ξεπεραστεί η απογοήτευση της αποχής, του λευκού και του άκυρου. Ο ευνουχισμός των ηγεσιών να μη γίνει και ευνουχισμός του λαού. Γιατί κάθε ψήφος αντίστασης μετράει για την επόμενη μέρα. 
Ο ρόλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς
Στη νέα περίοδο, ο ρόλος της Επιτροπής Αγώνα γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος λόγω των αρνητικών συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί, ενώ τα προβλήματα της κοινωνίας οξύνονται, οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες συρρικνώνονται, τα κινήματα προσπαθούν να ξαναβρούν το δρόμο τους, ο λαός προσπαθεί να συνέλθει από το νέο σοκ, την απογοήτευση και τον αποπροσανατολισμό.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα μέτρα ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης, θα συνεχίσει:
Ραντεβού στους νέους αγώνες την 21η Σεπτέμβρη