Πέντε θεματικούς κύκλους συζητήσεων για στρατηγικά και προγραμματικά ζητήματα οργανώνει η Πολιτική Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Κηφισιάς, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 23/3. Οι συνεδριάσεις, στις οποίες θα προσκληθούν μέλη και φίλοι της ΛΑΕ, οργανώνονται ενόψει και της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της ΛΑΕ, που προγραμματίζεται κατά τα τέλη Μαΐου.

Οι συζητήσεις θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες με τα παρακάτω θέματα:

1. Τετάρτη 6/4: Χρέος, Ευρώ, ΕΕ, στρατηγική ρήξης και οι προϋποθέσεις της.
2. Παρασκευή 22/4: Παραγωγικός μετασχηματισμός, πολιτικές – κοινωνικές – οικονομικές – οικολογικές πλευρές του θέματος, η πράξη.
3. Παρασκευή  6/5: Εξωτερική πολιτική, εθνικό και ταξικό ζήτημα, πατριωτισμός και διεθνισμός, εξάρτηση / ανεξαρτησία, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό – προσφυγικό.
4. Τετάρτη 18/5: Πολιτικό σύστημα, δημοκρατία, λαϊκή εξουσία, κράτος κ.λπ.
5. Παρασκευή 27/5: Το υποκείμενο (κόμμα, μέτωπο, αριστερά, κινήματα, τάξεις), οι πολιτικές οικοδόμησής του και η ΛΑΕ.
Ειδική συνεδρίαση ή συνεδριάσεις θα γίνουν και για τη συζήτηση αποκλειστικά των εισηγήσεων της προγραμματικής Συνδιάσκεψης.

 

Οι συζητήσεις θα είναι ελεύθερες, με όλες τις απόψεις ευπρόσδεκτες. Ωστόσο, για να γίνουν ουσιαστικές, χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Για το σκοπό αυτό, το ιστολόγιο της ΛΑΕ Κηφισιάς εγκαινιάζει μια σελίδα διαλόγου για στρατηγικά και προγραμματικά θέματα. Θα την βρείτε σαν καρτέλα με ονομασία “Διάλογος” στο πάνω μέρος του ιστολογίου μας, στο http://laiki-enotita-kifisias.blogspot.gr/.

Η καρτέλα θα περιέχει: Τα υλικά των προσυνδιασκεψιακών εισηγήσεων (όταν αυτά θα δημοσιευτούν).

Κείμενα αναφοράς για τα συγκεκριμένα ζητήματα που υπάρχουν δημοσιευμένα σε ηλεκτρονικά μέσα.

Κείμενα συμβολής μελών και φίλων της ΛΑΕ Κηφισιάς

Στείλτε μας κείμενα αναφοράς. Η καρτέλα θα φιλοξενήσει κείμενα αναφοράς δημοσιευμένα στο internet, όχι αναγκαστικά από μέλη της ΛΑΕ, που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω στρατηγικά και προγραμματικά θέματα ή που διαπραγματεύονται κρίσιμες πλευρές τους με σοβαρό και συγκροτημένο τρόπο. Γι αυτό το λόγο, ζητάμε από μέλη και φίλους της ΛΑΕ, όχι μόνο στην Κηφισιά, να μας στείλουν για δημοσίευση τέτοια κείμενα ουσίας, πάνω στα θέματα των παραπάνω 5 κύκλων συζητήσεων. Τα κείμενα θα πρέπει:

Να υπάρχουν διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να είναι εύκολη η δημοσίευσή τους. Κείμενα σε μη ηλεκτρονική μορφή (πχ. σε βιβλία) δε θα δημοσιεύονται αυτούσια, παρά μόνον ίσως σε μορφή βιβλιογραφικής αναφοράς.

Να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση των θεμάτων. Δεν θα ορίσουμε εμείς τι σημαίνει ουσιαστική συμβολή, η κοινή λογική ας είναι οδηγός των φίλων που θα στείλουν τα κείμενα.

Δεν θα λογοκρίνουμε καμία άποψη, με εξαίρεση κείμενα υβριστικά ή εμφανούς φασιστικού προσανατολισμού, τα οποία και δεν θα δημοσιεύσουμε. Αν μας σταλούν κείμενα απολογητικά του συστήματος, δεν θα τα απορρίψουμε, θα τα απαντήσουμε.

Τα κείμενα θα πρέπει να στέλνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΛΑΕ Κηφισιάς, laiki.enotita.kifisias@gmail.com

Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις

Η συγκεκριμένη καρτέλα φιλοδοξεί και ελπίζει να γίνει και βήμα διαλόγου των μελών και φίλων της ΛΑΕ, αλλά και πολιτών που προβληματίζονται για το πως θα δημιουργηθεί η αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το λαό και τη χώρα. Έτσι ζητάμε και τις δικές σας απόψεις. Στείλτε μας τις απόψεις σας για κάθε θεματικό κύκλο προς δημοσίευση. Στείλτε μας ό,τι εσείς νομίζετε: Την ολοκληρωμένη σας άποψη, κριτική σε απόψεις σχετικές με το θέμα (συστημικές, άλλες που κυκλοφορούν στην αριστερά ή ακόμα και της ΛΑΕ), πλευρές που θέλετε να τονίσετε.

Σε ηλεκτρονική μορφή κατά προτίμηση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΛΑΕ Κηφισιάς, laiki.enotita.kifisias@gmail.com.

Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, στείλτε μας το κείμενο εγκαίρως σε χειρόγραφο, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6944436155 για να κανονίσουμε τον τρόπο παράδοσης. Θα το καταχωρίσουμε εμείς αν έχουμε χρόνο, διαφορετικά θα το δημοσιεύσουμε σκαναρισμένο. Τα κείμενα θα δημοσιευτούν ενυπόγραφα ή ανυπόγραφα, ανάλογα με την επιθυμία του συγγραφέα τους.

Πολιτική Επιτροπή Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας της Λαϊκής Ενότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.