ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΠΡΟΝΟΗ»

Στις 15/05/2012, παρουσιάστηκε στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ξέρω τι Ζητάω». Το πρόγραμμα “Ξέρω τι Ζητάω” έχει στόχο μέσα από την εφαρμογή του στους μαθητές να τους εκπαιδεύσει σε δεξιότητες ζωής, οι οποίες θα συμβάλλουν στην προστασία τους από τις εξαρτήσεις, όσο και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής τους υγείας. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τα μεγαλύτερα αξιολογημένα ποσοστά αποτελεσματικότητας, διεθνώς.

Μέσω του προγράμματος και του συντονισμού του στο σχολείο από την υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής, Φρόσω Σκιαδά, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε 16 εβδομαδιαίες συναντήσεις, στο χώρο του σχολείου, όπου έμαθαν λεπτομερώς:
• Τη σημαντικότητα των κανόνων στη ζωή μας.
• Την αξία του να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε συσχέτιση με την έννοια της αληθινής φιλίας.
• Τους κινδύνους και την προστασία από αλκοόλ- κάπνισμα και ναρκωτικά.
• Την ανάγκη του να έχουμε κριτική σκέψη απέναντι στις αντιλήψεις και τα πρότυπα που μας προβάλλουν την εξάρτηση ως κάτι “φυσιολογικό” ή μέρος του life style.
• Τον δυναμισμό .
• Την επίλυση προβλημάτων, την λήψη αποφάσεων καθώς και την στοχοθεσία.
Τόσο η εκπαιδευτικός, κ. Φρόσω Σκιαδά, όσο και οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάφεραν ακόμα και τους γονείς τους να ευαισθητοποιήσουν, με επιχειρήματα και στοιχεία που παρέθεσαν στα θέματα των εξαρτήσεων.
Θα ήταν παράλειψη μας, εάν δεν μεταφέραμε το συγκινησιακό κλίμα που επικρατούσε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Η κ. Φρόσω Σκιαδά, ήταν συγκινημένη και υπερήφανη για τους μαθητές! Δακρυσμένοι όμως και υπερήφανοι ήταν και οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν! Οι γονείς μέσα από την επικοινωνία με τα παιδιά τους, αλλά και μέσω του χρόνου που αφιέρωσαν ,ετοιμάζοντας κάθε εβδομάδα το κολατσιό των μαθητών, έγιναν και αυτοί μέλη του προγράμματος!
Υπήρχαν, όμως , κι άλλοι στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς, που ήταν συγκινημένοι:
• Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της κ. Φρόσως Σκιαδά
• Ο διευθυντής του σχολείου, ο κ. Γρηγόριος Τόκκας, που είδε με συγκίνηση και μεγάλη υπερηφάνεια πως το σχολείο που διευθύνει, προάγει όχι μόνο την γνώση, αλλά και την παιδεία, την ανθρωπιά, μα πάνω απ’ όλα την προσπάθεια να προλάβουμε και να προφτάσουμε τις ανημποριές των μαθητών σήμερα για το αύριο.
• Το ίδιο και η επιστημονική ομάδα του Κ.Π “ΠΡΟΝΟΗ”, με την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία, την κ. Αλεξάκη -Αναστασοπούλου Αρχοντούλα και την κ. Βασιλική Αλεξάκη, παρακολούθησε την εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινημένη!
Η κ. Πιτίδη- Τριανταφύλλου Αγγελική, πρόεδρος Δ.Σ “ΠΡΟΝΟΗ” , τα μέλη του Δ.Σ, η κ. Βασιλική Αλεξάκη- Κοινωνική Λειτουργός, εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα “Ξέρω τι Ζητάω”, καθώς και όλη η επιστημονική ομάδα του Κέντρου, συγχαίρουμε δημοσίως την κ. Φρόσω Σκιαδά και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, διότι με τις δικές τους προσπάθειες και το δικό τους προσωπικού χρόνου , που αφιέρωσαν, η πρόληψη προχωρά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:
• Στο τηλ. 2108082673
• Στο e-mail : info@pronoi.org.gr
• pronoi.org.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.