Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλλει με όλους τους τρόπους στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έκαναν από την Κοπεγχάγη τα μέλη του προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, μετά τη λήξη της 5ης Συνδιάσκεψης των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους των Περιφερειών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης, ο γενικός γραμματέας Απόστολος Κοιμίσης, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Χαϊδαρίου, Γιώργος Καμίνης και Δημήτρης Μαραβέλιας και το μέλος της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας και δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και ο δήμαρχος Αλίμου Θανάσης Ορφανός.

Τη Συνδιάσκεψη άνοιξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος στην ομιλία του επικεντρώθηκε στο βασικό ρόλο των αστικών περιοχών της Ευρώπης, όσον αφορά στη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Ο κ. Μπαρόζο υπενθύμισε ότι η πρόταση της Επιτροπής για μια εκσυγχρονισμένη πολιτική και για συνοχή είναι η παρουσίαση ενός φιλόδοξου προγράμματος, το οποίο διαρθρώνεται γύρω από τρεις βασικές αρχές, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εταιρική σχέση.

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης, ο γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ Νίκος Χιωτάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Κοπεγχάγης Φράνκ Τζένσεν και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών, Μερσέντες Μπρέσσο. Τις εργασίες της 5ης Συνδιάσκεψης των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών έκλεισε η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.