Με μεγάλο θριαμβευτή το ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» έπεσε η αυλαία των θεατρικών βραβείων Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κηφισιά, με μεγάλη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού, στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης, από 8 έως 14 Ιουνίου 2015.

Καλλιτεχνικός διευθυντής των βραβείων ήταν ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ενώ την κριτική επιτροπή πλαισίωναν η σκηνοθέτης – ηθοποιός Κική Αυγουστάτου, η αρχιτέκτονας –  σκηνογράφος Τόνια Αγγελοπούλου, ο ηθοποιός Μάκης Αρβανιτάκης και ο μουσικοσυνθέτης  Δημήτρης Κίκλης.

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία:

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» για το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον σκηνοθέτη Νίκο Μπουσδούκο για την παράσταση του έργου «Η ΦΥΓΗ»  του Παναγιώτη Καρακούλη της  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ’13».

Βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στον Νίκο Σούκουλη για το ρόλο του Λεονάρντο  στο έργο  «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα του  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».

Βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου εξ ημισείας στον Στέλιο Μαξούρη για το ρόλο του θείου Γιώργου στο έργο «Η ΦΥΓΗ» του Παναγιώτη Καρακούλη της  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ’13» και στον Νίκο Κωνσταντέλο για το ρόλο του ζητιάνου στο έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα του  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».

Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου στην Παναγιώτα Τσαλπαρά για το ρόλο της μάνας στο έργο  «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  του ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».

Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου στη Λουκία Φλώρου για το ρόλο της Εσθήρ στο έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ του  ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «Θέσπις» της UNESCO  Αμαρουσίου.

Βραβείο Σκηνογραφίας στην Βούλα Παρασκευά για το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα του  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».

Βραβείο Ενδυματολογίας στο έργο «Το στέμμα της γης» των Δημήτρη Καραφωτίου – Αγγελικής Παναγιώτου της  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βραβείο Μουσικής επένδυσης στην Κορνηλία Κουντούρη για το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  του ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».

Βραβείο Πρωτότυπου έργου στον Παναγιώτη Καρακούλη για το έργο του «Η ΦΥΓΗ» που ανέβασε η  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ’13».

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα ακόλουθα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα:

1. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) με το έργο «Το στέμμα της γης» των Δημήτρη Καραφωτίου – Αγγελικής Παναγιώτου.

2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» με το έργο «Ο Χάρος» του Δημήτρη Καραφωτίου.

3. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ’13» με το έργο «Η ΦΥΓΗ» του Παναγιώτη Καρακούλη.

4. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  «Θέσπις»  της UNESCO  Αμαρουσίου με το έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ.

5. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» με το έργο «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Εκτός συναγωνισμού η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ παρουσίασε το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη –  Ελένης Χαβιαρά.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις παραστάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Την ημέρα της απονομής παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σταύρος Ζαπάντης, η σκηνοθέτης και μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Κική Αυγουστάτου, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κομιανός και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, Περικλής Καραγιαννάκης και Μαρία Δαμάσχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.