 Ο δήμαρχος Ν. Χιωτάκης, αφού, λόγω των περικοπών στους ΟΤΑ δεν έχει να δώσει χρήματα, αναγκάζεται να δώσει το καλό παράδειγμα, δίνοντας... αίμα.
 Ο δήμαρχος Ν. Χιωτάκης, αφού, λόγω των περικοπών στους ΟΤΑ δεν έχει να δώσει χρήματα, αναγκάζεται να δώσει το καλό παράδειγμα, δίνοντας... αίμα.

Με επιτυχία και αυξημένη προσέλευση αιμοδοτών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του δήμου, που εξυπηρετεί τους δημότες, οι οποίοι έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη και πολύτιμη, καθώς το αίμα δεν αγοράζεται και δεν πωλείται. Στην εθελοντική αιμοδοσία προσήλθαν συνολικά 61 άτομα και η δημοτική τράπεζα αίματος εμπλουτίστηκε κατά 40 φιάλες αίματος, αν και είναι σίγουρο πως οι ανάγκες των κατοίκων, που απευθύνονται σε αυτήν σε μια ώρα ανάγκης, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.
Σημαντική ήταν η συμβολή των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, που προσήλθαν να δώσουν αίμα, αν και σε μέρα γενικής απεργίας, που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα, ελέω μνημονίου-2.
«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί στις μέρες μας τη σημαντικότερη προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας. Μια προσφορά που χαρίζει και την ικανοποίηση ότι έτσι συμβάλλουμε στο να σωθεί μια ζωή, ό,τι πολυτιμότερο δηλαδή υπάρχει στον κόσμο. Είναι μια ηχηρή πράξη κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και στους εργαζόμενους της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και σε όλους όσοι στηρίζουν ενεργά το πνεύμα του εθελοντισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος είναι και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης.
Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως η τελευταία εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Ερυθραία είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2009 από το Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας. Τότε είχαν προσέλθει συνολικά 37 άτομα-εθελοντές αιμοδότες και η δημοτική τράπεζα αίματος είχε εμπλουτιστεί κατά 43 φιάλες αίματος.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.