Επετειακή εορταστική εκδήλωση για την εθνική μας παλιγγενεσία διοργάνωσε ο Σύλλογος των Κηφισιωτών, την Κυριακή 18 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς με θέμα ομιλίας «Το μεγάλο μυστικό των Φιλικών και η πορεία προς την μεγάλη στιγμή της ελευθερίας του έθνους».
Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και με τη σύμπραξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας». Μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ν. Αρβανίτης, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης και ο πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», Μ. Κουρμαδιάς. Στη συνέχεια, ο φιλόλογος Γιώργος Ροζόκος, απευθυνόμενος στο κοινό, έκανε ένα συσχετισμό της σημερινής δραματικής πραγματικότητας με την εθνική παλιγγενεσία του 1821.
Η φιλόλογος και αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», Λ. Παπαδημητρίου, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο των Φιλικών,
με κορύφωση το πρόσωπο, τη ζωή και τη δράση του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Η κ. Παπαδημητρίου, στο τέλος της ομιλίας της είπε πως «ο Γέρος του Μοριά, ήταν ο γέρος της ψυχής των Ελλήνων, που πραγμάτωσε με το αίμα της ψυχής του, ετούτο τον ιερό όρκο των Φιλικών». Το εκμαγείο του Κολοκοτρώνη, ευγενικώς προσφερθέν από το Εθνολογικό Μουσείο της Ελλάδας, σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως. Αντίγραφα του Εθνολογικού Μουσείου από τα λάβαρα της Επανάστασης του 1821, κοσμούσαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην εκδήλωσε παρευρέθησαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Α. Κορογιαννάκη, ο αντιπρόεδρος Π. Καραγιαννάκης, η αντιδήμαρχος Ν. Βλάχου, οι δημοτικού σύμβουλοι Γ. Διονυσιώτης, Α. Βαλασοπούλου, Μ. Κεφαλά, Α. Πιτίδη, Λ. Ψυχόπαιδας, Γ. Τσούλος, Κ. Μουστάκη, Γ. Σκορδίλης, μέλη του Δ.Σ. του «Δημήτριος Βικέλας», πρόεδροι συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.