Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, στην Ομόνοια, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Παράλληλα, προετοιμάζεται η συμμετοχή του Συνδικάτου στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 23 του Γενάρη στις 11:00 στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 10:30 στην πλ. Κάνιγγος
Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στον δρόμο, πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο!

Αυτό το σύνθημα θα πρέπει να ακουστεί παντού σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά. Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και θυσίες. Δεν θα επιτρέψουμε στην «αριστερά» του κεφαλαίου να μας γυρίσει στις αρχές του 19ου αιώνα. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα να μας βλέπουν μπροστά τους. Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ο αιώνα!

Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά πατάει επάνω τους δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια. Αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο.

Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα τους, τα μέτρα που φέρνουν είναι φωτιά και μας αφορούν όλους. Μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. Θέλουν να πεθαίνουμε στους προθάλαμους των νοσοκομείων, χωρίς καθολικό δικαίωμα σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής ασφάλισης. Θέλουν την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να την απολαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο μια χούφτα παράσιτα, εκμεταλλευτές.

Ήρθε η ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Να μην αφήσουμε αυτός ο νόμος να έρθει στη Βουλή, από τη συμμετοχή μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα.

Προετοιμάζουμε την Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη. Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, να μην υπάρξει κανένας εργαζόμενος χωρίς να μην έχει ενημερωθεί. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με τον δικό μας πόλεμο.

Δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα που αφανίζουν τις ζωές μας. Ή θα πληρώσουν οι εκμεταλλευτές ή θα τους ανατρέψουμε!  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη στις 11:00 στην Ομόνοια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία. Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στις 10:30 στην πλατεία Κάνιγγος.   

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.