Εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΥΠΕΣ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

Την ώρα που οι κάλπες αναδείκνυαν κυρίως το αντιμνημονιακό μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, στο υπουργείο Εσωτερικών «καίγονταν» και επείγονταν για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων της κυβέρνησης Παπαδήμου με την τρόικα για τη δρομολόγηση των απολύσεων 15.000 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.
Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, στις 30 Απριλίου, με «εξαιρετικά επείγον» εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας να αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία, μέχρι τις 10 Μαΐου, του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών και του προσωπικού ειδικών θέσεων (γενικοί γραμματείς ιδιαίτεροι γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής).
Για ποιο λόγο; Η αναφορά είναι σαφής στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών: «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της τρόικα».
Είναι προφανές ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν χαρακτήρα απογραφικό, αλλά φανερώνουν την πρόθεση για απολύσεις στους δήμους, τις επιχειρήσεις και τα νομικά τους πρόσωπα, ενώ τα σχέδια του μνημονίου προχωρούν κανονικά, οδηγώντας σε ανεργία και σε περαιτέρω εξαθλίωση τους εργαζόμενους της χώρας.
Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ – ΟΤΑ), σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο για το θέμα αυτό επισημαίνει: «Τα στοιχεία αυτά, τα οποία πρέπει να σταλούν μέχρι 10 Μαΐου, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι δυνάμεις του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν δρομολογήσει τις μετεκλογικές εξελίξεις και ας κάνουν ότι τσακώνονται τώρα. Είναι προφανές ότι οι μνημονιακές δυνάμεις σχεδιάζουν απολύσεις προσωπικού άμεσα και ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε είναι οι εργαζόμενοι να τιμωρήσουν όλους αυτούς που ψήφισαν και στήριξαν τα μνημόνια και να υπερψηφίσουν τις δυνάμεις που με συνέπεια αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ταυτόχρονα τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς του μαύρου μετώπου και της τρόικας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.