Και δεύτερο εξώδικο κατά της ΔΕΗ, αυτή τη φορά με τις υπογραφές 200 δημοτών, οι οποίοι αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν για διάφορους λόγους το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος, κατατέθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχου περιεχομένου εξώδικο, στα τέλη Ιανουαρίου, κατόπιν 258 αιτήσεων δημοτών.
Έπειτα και από τις παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών και της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και της κατακραυγής του μέτρου από το σύνολο των πολιτών, αποφασίστηκε να αναλάβει ο δήμος με τη νομική του υπηρεσία τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ όλων των δημοτών που πλήρωσαν την αξία του ρεύματος (και τα τέλη υπέρ δήμου και ΕΡΤ, πλέον ΦΠΑ), αλλά όχι το χαράτσι, μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου να καταθέσει ο δήμος μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ, ώστε να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των ιδιοκτησιών των δημοτών.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να κατοχυρωθούν και νομικά όσοι κάτοικοι πλήρωσαν μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, δηλώθηκε η πρόθεση του δήμου να συμπαρασταθεί έμπρακτα και δυναμικά σε κάθε απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και να βοηθήσει με κάθε νομικό ή τεχνικό τρόπο στην αποκατάσταση ηλεκτροδοτήσεων, που τυχόν διακοπούν για τον ίδιο λόγο. Τέλος, δηλώθηκε η συμμετοχή του δήμου σε κινητοποιήσεις που θα αφορούν στην καταγγελία της επιβολής του χαρατσιού και την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.