Τον παρακάτω διάλογο μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών, που λέγεται ότι είναι πραγματικός, σύμφωνα με αυτούς που τον δημοσιοποίησαν, και καταγράφτηκε από το κανάλι 106 ( Finisterra/ Galicia) των Θαλάσσιων Επικοινωνιών, μας έστειλε ο φίλος και αναγνώστης Γ.Κ. Διαβάστε:

«Ισπανοί: Εδώ Α-835, για να αποφύγετε την σύγκρουση παρακαλώ αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε 25 ναυτικά μίλια μακριά και κατευθύνεστε ακριβώς κατά πάνω μας.
Αμερικανοί : Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.
Ισπανοί: Αρνητικόν! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες βόρεια.
Αμερικανοί: Σας ομιλεί ο …. πλοίαρχος πολεμικού σκάφους των ΗΠΑ! Αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια.
Ισπανοί: Την υπόδειξή σας δεν την βρίσκουμε ούτε λογική ούτε εφικτή. Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε επάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.
Αμερικανοί:(Με υψωμένη φωνή) Σας ομιλεί ο πλοίαρχος … του σκάφους USS Montana του δεύτερου σε μέγεθος αεροπλανοφόρου του στόλου των ΗΠΑ. Έχουμε μαζί μας δυο φρεγάτες, ιπτάμενο ραντάρ και τέσσερα υποβρύχια. Επιπλέον έχουμε την υποστήριξη καταδρομικών. Δεν κάνω ΥΠΟΔΕΙΞΗ αλλά σας ΔΙΑΤΑΣΣΩ! Αλλάξτε πορεία 15 μοίρες νότια, σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του στόλου μας. Πάραυτα τσακιστείτε και αλλάξτε πορεία!
Ισπανοί: Σας ομιλεί ο Juan Manuel Salas Alcantara, εδώ είμαστε δυο άτομα. Έχουμε μαζί μας το βραδινό μας φαγητό, δυο μπουκάλια μπύρα, ένα σκύλο και ένα καναρίνι. Το καναρίνι κοιμάται αυτήν την ώρα. Επιπλέον μας υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Dial de La Coruna. Σας ομιλούμε από τον φάρο με αριθμό Α-853 των ισπανικών ακτών Finisterra Galicia και σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να μετακινηθούμε. Δεν έχουμε ιδέα αν είμαστε ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος φάρος των Ισπανικών ακτών. Μπορείτε να προβείτε σε όλες τις γαμημένες απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του γαμημένου σκάφους σας που σας επαναλαμβάνω κατευθύνεται ολοταχώς προς τις βραχώδεις ακτές μας. Αλλά και πάλι επιμένουμε και σας υποδεικνύουμε να αλλάξετε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.
Αμερικανοί : OK . Κατανοητό, ευχαριστούμε»

Βάλτε όπου «Αμερικανοί», «κυβέρνηση» και όπου «Ισπανοί», «κοινωνία» και θα γίνει απόλυτα κατανοητό τι θα παιχτεί το 2012.
Βέβαια, ο Αμερικανός πλοίαρχος την τελευταία στιγμή κατάλαβε τη μα… του και άλλαξε ρότα.
Όποιος πιστεύει ότι ο δικός μας «καπετάνιος» θα πάρει το απειλητικό μήνυμα της κοινωνίας και θ΄ αλλάξει κατεύθυνση ώστε το ελληνικό σκάφος, ν΄ αποφύγει τις ξέρες και το ναυάγιο, είναι ή αφελής ή έχει όφελος από την επερχόμενη χρεοκοπία
Επειδή όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες να «σωθούμε» με το τιμόνι στα χέρια των σημερινών κυβερνώντες εξανεμίζονται ας βάλουμε όλοι μαζί χέρι το 2012, ν΄ αλλάξουμε καπετάνιο, ν΄ αλλάξουμε πλεύση, να σώσουμε το σκαρί μαζί και το κατώτερο πλήρωμα.
Καλή χρονιά, καλά ταξίδια…

 


O φαροφύλακας στο Mare της Γαλλίας, πρέπει να είναι ένας από τους πιο θαρραλέους ανθρώπους στον πλανήτη!
Ελάχιστοι θα τολμούσαν να κάνουν το τσιγάρο τους με τέτοιες καιρικές συνθήκες και σε ένα τέτοιο μέρος!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.