Κομματικές εκδηλώσεις επί χρήμασι…

Με αφορμή τα αιτήματα από πολιτικά κόμματα, πολιτικούς και πολιτευτές που έχουν ήδη κατατεθεί ή θα κατατεθούν στις υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς προς έγκριση για τη διάθεση αιθουσών ή άλλων χώρων του καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς για προεκλογικές συγκεντρώσεις, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης τόνισε με σημείωμά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα εξεταστούν στο σύνολό τους μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και καμία διάθεση δεν θα γίνει προ αυτής. Όταν ρωτήθηκε, πάντως, από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αν αυτή η διάθεση των δημοτικών χώρων θα γίνει επί χρήμασι ή θα είναι δωρεάν, ο ίδιος αρκέστηκε να πει πως θα αποφασίσει η διακομματική επιτροπή που θα συσταθεί ενόψει εκλογών. Ωστόσο, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Άννα Κορογιαννάκη, ξεκαθάρισε πως γι’ αυτό το θέμα έχουν ήδη αποφασίσει και η διακομματική οφείλει να ακολουθήσει αυτήν την απόφαση. Δηλαδή, η διάθεση των δημοτικών χώρων σε πολιτευτές και κόμματα θα γίνει με βάση το δημοτικό τιμολόγιο και την υποχρεωτική ανταποδοτικότητα για όσους τους χρησιμοποιούν.

Οι μετανάστες για «μπίζνες» στο Μενίδι και οι «επενδύσεις» για βίλες στην Πολιτεία

«Θερμό» επεισόδιο δημιουργήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βασίλης Βάρσος, για πολλοστή φορά, είναι αλήθεια, ανέφερε πως «τα λεφτά από επιδοτήσεις επενδύσεων στη Θράκη έγιναν βίλες και πισίνες στην Πολιτεία». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα ήταν να μην αφομοιωθεί και συγκρατηθεί ο πληθυσμός των Ρωσοπόντιων στην ακριτική περιοχή, όπου κυριαρχεί πλέον το μουσουλμανικό στοιχείο και αρκετοί από αυτούς να καταλήξουν στο διπλανό Δήμο Αχαρνών για «άλλου τύπου» παράνομες μπίζνες. Στο «επεισόδιο» ενεπλάκησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Μουστάκη, Βαγγέλης Σιδέρης, η πρόεδρος του Σώματος, Άννα Κορογιαννάκη και ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, δίνοντας ο καθένας τη δική του εξήγηση στα συμφραζόμενα του Βασίλη Βάρσου. Για ένα μόνο πράγμα δεν πήραν θέση: για τις βίλες και τις πισίνες στην Πολιτεία, όπου κατέληξαν οι επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον κ. Βάρσο. Και δεν το είπε αυτό κάποιος τυχαίος, αλλά ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς. Όσο να ‘ναι, κάτι θα έχει πιάσει το αυτί του παραπάνω, λόγω και της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα κοινά.
Ευχαριστίες για υποψηφιότητα

Ο ίδιος ο Βασίλης Βάρσος, μετά το προηγούμενο δημοσίευμα της «Ν.Ε.», που τον εμφάνιζε ως σίγουρο υποψήφιο βουλευτή στη Β’ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, ευχαριστούσε σε κάθε ευκαιρία το συντάκτη της εφημερίδας, στους διαδρόμους του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς, πάντως, το ρεπορτάζ βγάλαμε, προβολή δεν κάναμε, αν χρειαζόμαστε και ευχαριστίες γι’ αυτό, ας είναι ευπρόσδεκτες, τι άλλο να πούμε…

Κηφισιώτης υπουργός σε «κατ’ οίκον περιορισμό»

Στην αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου τη δεδομένη στιγμή για την επιβίωση της χώρας έδωσε έμφαση ο υπουργός Περιβάλλοντος, τέως υπουργός Οικονομικών και συμπολίτης μας στον Δήμο Κηφισιάς, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο ίδιος μίλησε για το πολιτικό κόστος της υπογραφής του Μνημονίου και τον αντίκτυπο που αυτό είχε στην προσωπική του ζωή. «Έχω υποστεί τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου», δήλωσε ο ίδιος. Και μετά θυμηθήκαμε εκείνη την πρόταση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς προ μηνών, να τού επιβάλει και «εμπάργκο» η υπηρεσία Καθαριότητας στην αποκομιδή των απορριμμάτων έξω από το σπίτι του. Τελικά, δε χρειάστηκε. Το κόστος το επωμίστηκε με τα πεπραγμένα του. Κατ’ οίκον περιορισμός, μέχρι νεωτέρας…

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.