Μια διφορούμενη ανάρτηση του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Βαγγέλη Αυλήτη στο Facebook και τα σχόλια που τη συνόδευσαν για εργαζόμενους «που υποτίθεται ότι δουλεύουν χρόνια στον Δήμο», προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Αυλήτης έκανε την εξής ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις 7 Μαρτίου: «καταστρατήγηση ωραρίου, εικονικές υπερωρίες στους ημετέρους και βάλε… αποζημίωση αδειών(σε χρήμα) και άδειες κατά το δοκούν… facebook εν ώρα εργασίας… ψώνια στα σούπερ μάρκετ και πάμε πακέτο στην σπιτική κουζίνα… σε ετοιμότητα πάντα το μανό… λόγω υπολογιστή… δημιουργική απασχόληση στο μεγαλείο της… εις υγείαν των ευσυνείδητων που χαλάνε το σεράι…».

Μετά από αυτό, τα likes, τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις έπεσαν «βροχή»:

«Βαγγέλη θα φτάσω στο σημείο να δημοσιοποιήσω ΟΝΟΜΑΤΑ όλων των εργαζομένων που υποτίθεται δουλεύουν χρόνια στον δήμο… που και όταν πατάνε το ποδαράκι τους μόνο δουλειά δεν κάνουν… αυτούς που χτυπάνε τις κάρτες άλλων… βάλε και αυτούς που όλη μέρα σχολιάζουν τα πάντα στο fb σε ‘ωρα εργασίας… ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ κυρίες και κύριοι!», σχολίασε η χρήστης Mikaella Mikael, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

«Θα είχε ενδιαφέρον κυρία Mikaella Mikael εάν εσείς ως διοίκηση του δήμου και ο κύριος δήμαρχος, ενημερώνατε και εμάς τους πολίτες μέσω της δημοσιοποίησής σας με ονόματα για πόσους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να πληρώνουμε εμείς τέλη στο δήμο. Η καταγγελτική πολιτική ανήκει πάντα στις αντιπολιτεύσεις και εσείς εδώ και μήνες είστε η διοίκηση του δήμου. Δώστε ονόματα. Ποιους;», την προκαλεί μια άλλη χρήστης και τα σχόλια ακολουθούν απανωτά σαν και το παρακάτω: «ΚΥΡΙΑ ΜΙΚΑΕΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ! ΜΠΡΑΒΟ».

Το θέμα εξελίχθηκε σε κορυφαίο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, όπου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς προέβη στην εξής ανακοίνωση – καταγγελία:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει ομόφωνα την ανάρτηση που έγινε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Ευάγγελο Αυλήτη, η οποία αναφερόταν στους υπαλλήλους του Δήμου με προσβλητικά και κατάπτυστα υπονοούμενα για την εργασία τους, την υπερωριακή τους απασχόληση,τις αμοιβές τους και την εργασιακή τους ηθική.

Μετά την άμεση αντίδραση του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε προφορικά ότι η Διοίκηση δεν εκφράζεται από το κείμενο της ανάρτησης. Υπενθυμίζουμε στον Αντιδήμαρχο, ότι όλα αυτά τα κατηγορώ του, προς τους υπαλλήλους του Δήμου, αυτός ως διοίκηση, αν υφίστανται, μπορεί εύκολα

να τα διορθώσει και να τα εξαφανίσει. Προς τα εκεί πρέπει να στρέψει τις προσπάθειές του.

Επισημαίνουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τόπος για να ασκείται εξουσία, να απαξιώνονται δημόσιες υπηρεσίες, εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους και να οδηγούν την κοινωνία σε λανθασμένα μονοπάτια και υποβάθμιση του Δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι πολιτικά αιρετά πρόσωπα. Εργάζονται με επιμονή, ήθος και προσήλωση και είναι ανήθικο να συκοφαντούνται και να λοιδορούνται μέσα σε ιντερνετικούς διαδρόμους με άγνωστους και ύποπτους τελικούς αποδέκτες και σχολιαστές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δε βοηθούν στην ομαλή καθημερινότητα των υπηρεσιών και δημιουργούν κλίμα εχθρότητας και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε επανάληψη παρόμοιων φαινομένων η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σκληρή. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της ανάρτησης και τη δημόσια παραδοχή του λάθους του».

Ο κ. Αυλήτης από την πλευρά του ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα γενικότερο κοινωνικό σχόλιο στο προφίλ του στο διαδίκτυο, το οποίο δεν αφορούσε τους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς.

Ωστόσο, και οι παρατάξεις της μειοψηφίας στηλίτευσαν το περιεχόμενο της ανάρτησης και τα σχόλια που τη συνόδευσαν με χαρακτηριστικότερη την τοποθέτηση   Παναγιώτη Κανακάκη, επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ο οποίος τα απέδωσε σε «αστοχία του συναδέλφου και όχι της διοίκησης», αλλά δήλωσε ότι «θα πρέπει να παραιτηθούμε όλοι αν επικρατεί τέτοια κατάσταση στον Δήμο».

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.