Δεκαοχτώ ατμοσφαιρικά αφηγήματα, που συναρπάζουν και προβληματίζουν, ή μια ιστορία σε δεκαοχτώ συνέχειες, πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στα πάθη, τη μοναξιά, τη βία, την παιδική εκμετάλλευση, αλλά και την αγάπη και τη συνεργασία με τη φύση και τον Θεό.

• Ο νάρκισσος Φίλιππος δολοφονείται από τους κλωνοποιημένους γιους του.
• Η γιαγιά Χιόνα βγαίνει από τον πάγο που την κρατούσε ζωντανή στο Ινστιτούτο Κρυογονικής στο Κλίβελαντ του Οχάιο.
• Ο Τζέισον διεκδικεί την αγάπη της χαμένης μητέρας του στην παραλιακή της Συγγρού.
• Η Φανή, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, βρίσκει τη χαρά στα όνειρα των ζάπλουτων συμμαθητών της.
• Ο γιος του διάσημου συγγραφέα Γεωργίου ταξιδεύει στις σελίδες του βιβλίου του εγωπαθούς μπαμπά του και τον εκδικείται μετον πιο παράξενο τρόπο.
• Η μικρή Μαρσέλα απολαμβάνει τη στοργή ενός ζευγαριού γκέι

 

Αντί προλόγου

Αγαπητέ αναγνώστη.

Το βιβλίο που έχεις στα χέρια σου θα σε ταξιδέψει αλλά και θα σε προβληματίσει. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που ψυχαγωγείται με τον προβληματισμό τότε θα το χαρείς πολύ. Μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους. Είτε σαν αυτοτελείς ιστορίες είτε σαν μια ιστορία κοινωνικού προβληματισμού σε 18 συνέχειες με κοινό άξονα τα σύγχρονα αδιέξοδα, και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η σειρά τους είναι ενδεικτική και επιδέχεται αλλαγών από σένα αναγνώστη γιατί εσύ θα το ερμηνεύσεις ως ο τελικός αποδέκτης του τιμήματος.

Το βιβλίο διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τα πάθη, την μοναξιά, την βία ∙ κάθε είδους –την σεξουαλική, την οικογενειακή, του εκφοβισμού των παιδιών στα σχολεία, (bulling) – της εξάρτησης, της παιδικής εκμετάλλευσης, της πορνείας, της αστοργίας, του υλισμού, της χρηστικής σχέσης, του ατομισμού.

Επιχειρείται να μεταπλαστεί μια πραγματικότητα διαβρωμένη, να αναμοχλευθούν σύγχρονα προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα, η εσωτερική απόγνωση και η υπαρξιακή αγωνία κάποιων ανθρώπων από εμάς. Να φωτιστεί εκείνη η γωνία που κρύβει μια στάλα χαράς και την ελπίδα για κάτι καλύτερο…

Το άτομο, η ύλη, το συμφέρον, το κέρδος σε αντιπαράθεση με μία φαινομενική ευημερία, ευζωία και εφήμερο εφησυχασμό που από κάτω κρύβεται επιμελώς μια παρατεταμένη κοινωνική σήψη.

Οι πρωταγωνιστές στερημένοι και απαξιωμένοι, ανθρώπινες φιγούρες που παραπαίουν μέσα σε μια παρακμιακή καθημερινότητα όπου ο ατομισμός και η αδιαφορία σαν φυγόκεντρος δύναμη τούς πετάει στο περιθώριο.

Όνειρα δεν κάνουν, ούτε καν το δικαίωμα . Στο τέλος ακολουθεί η λύτρωση. Με όποιο τίμημα.

 

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως

Η Λίνα Τροχαλίτου-Σόρογκα, σπούδασε επικοινωνία στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης και υπήρξε στέλεχος του δημόσιου φορέα των μέσων ΕΡΤ για πολλά χρόνια, στους τομείς της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της έρευνας κοινού. Είναι μέλος της Eπιτροπής Eρευνητών των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη. GEAR (GROUP OF EUROPEAN AUDIENCE RESEARCHERS). Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα είναι μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού κέντρου Νέας Ερυθραίας και ασχολείται με την παραγωγή πολιτισμού. (λογοτεχνικές συναντήσεις με καλεσμένους συγγραφείς (Θ. Βαλτινό, Κ.ατερίνα Ρουκ, Ρέα Γαλανάκη, Α. Φωστιέρη, Δ. Νόλλα, Σώτη Τριανταφύλλου, Μάρω Δούκα κ.ά)

Έχει μεταφράσει βιβλία και δημοσιεύσει πολλά άρθρα για την τηλεόραση. Πρόσφατα έχει εκδώσει το βιβλίο επικοινωνίας, εκδόσεις Παπαζήση, με τίτλο «Αφουγκράσου το κοινό, η τέχνη μιας ουσιαστικής επικοινωνίας, οδηγός στρατηγικής για την Δημόσια Τηλεόραση»

Ενδεικτικά επισυνάπτεται η κριτική στο περιοδικό «Διαβάζω» τεύχος Μαρτίου 2011 για το βιβλίο της από την καθηγήτρια Πέπη Ρηγοπούλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα ΕΜΜΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.