Ζητούν την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας

Κάτοικοι της οδού Ευαγγελιστρίας διαμαρτύρονται για την «απαράδεκτη κατάσταση» που επικρατεί κάθε Δευτέρα με τη λαϊκή αγορά. Όπως λένε, οι επαγγελματίες της λαϊκής, ως επί το πλείστον, κλείνουν τις ράμπες των γκαράζ και τις εισόδους κατοικιών, όπως και παρκάρουν παράνομα επάνω στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων σε αυτά. Για του λόγου το αληθές προσκόμισαν φωτογραφικό υλικό στη «Ν.Ε.».
«Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις μας, η Δημοτική Αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Αναγκαζόμαστε να βάζουμε γλάστρες και άλλα εμπόδια, ώστε να εμποδίσουμε το παράνομο παρκάρισμα στις εισόδους των σπιτιών μας. Κάθε Δευτέρα ‘‘τραβάμε το ίδιο μανίκι’’ από μια λαϊκή που περιτριγυρίζει στην ίδια περιοχή», υποστηρίζουν οι ίδιοι και ζητούν από τη Δημοτική Αστυνομία να λάβει μέτρα.
Η λαϊκή αγορά της Νέας Ερυθραίας, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές στο λεκανοπέδιο, που εκτείνεται σήμερα στις οδούς Κύπρου και Δαβάκη, έχει τις παρενέργειές της και στους γύρω δρόμους μιας αρκετά μεγάλης περιοχής. Αυτό παραδέχεται και η Δημοτική Αστυνομία, που την ίδια μέρα έχει να επιβλέψει και τη λαϊκή αγορά στην οδό 1η Μάη στις εργατικές κατοικίες της Κηφισιάς.
Όπως μάς απάντησαν σε σχετική ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τη λειτουργία της: «Υπάρχει έντονο πρόβλημα στη Νέα Ερυθραία, σε αντίθεση με την Κηφισιά, όπου η λαϊκή λειτουργεί στο ίδιο σημείο εδώ και πολλά χρόνια και οι κάτοικοι έχουν αποδεχτεί την κατάσταση. Πρώτο μας μέλημα είναι να υπάρχει πρόσβαση στα πεζοδρόμια, που καταλαμβάνονται κυρίως από αυτοκίνητα επαγγελματιών και αυτό το επιτυχαίνουμε κατ’ αρχάς με έλεγχο και συστάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο. Αν μπούμε όμως μέσα στη λαϊκή και αρχίζουμε να γράφουμε, το μόνο που θα επιτύχουμε, είναι να την κλείσουμε τελικά. Σε περιπτώσεις, όμως, που αυτοκίνητα καταλαμβάνουν παράνομα ράμπες γκαράζ και εισόδους οικιών, επεμβαίνουμε μέσα σε δέκα λεπτά. Εφόσον δεν εμφανιστεί εγκαίρως ο ιδιοκτήτης του οχήματος, η κλήση και το πρόστιμο είναι βέβαια. . Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση της οδού Ευαγγελιστρίας και σχετικά με τα παράπονα δημότη, θα πρέπει επισημάνουμε πως το όχημα δεν έκλεινε όλη την είσοδο του γκαράζ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.