Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αττικής, το Πεντελικόν στην Κηφισιά. Έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας, το ξενοδοχείο βάζει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων

Το ξενοδοχείο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό και από τα μέσα Μαΐου νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι ο κ.Δουζόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Βαρδή Α.Ε., «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στη νέα και με μοναδικό στόχο τη συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

«Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 12μ.μ., όπως και έγινε», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, υπάρχει πρόβλεψη να ανακαινιστεί από τον νέο ιδιοκτήτη. Οι περίπου 120 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν ξαφνικά για το κλείσιμό του. Καλούν τη νέα διοίκηση του ξενοδοχείου να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Το ξενοδοχείο άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 και το 1927 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Ένας από τους επιφανείς πελάτες του υπήρξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ αποτέλεσε τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων.

Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο υπήρξε τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, ενώ χαρακτηρίστηκε διατηρητέο κτήριο επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη.

Το ξενοδοχείο από τη δεκαετία του 1980 ανήκε στην οικογένεια του προερχόμενου από την Αυστραλία επιχειρηματία Χάρη Βάρδη.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

Πηγή: in.gr

Διάβασε εδώ και σχετικέ ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.