Αξιότιμοι κάτοικοι του Δ.Δ. Νέας Ερυθραίας, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γιαννακέας και κατοικώ στο Κρυονέρι Αττικής. Ανήκω στη γνωστή ομάδα εκείνων των καταναλωτών, που προσπαθούν να στηρίζουν την τοπική τους οικονομία, με οποιαδήποτε μορφή αυτή παρουσιάζεται, (π.χ. προϊόντα, υπηρεσίες κ.λπ.). Με την επιλογή μου αυτή, απευθύνομαι σε κατ’ εξοχήν επαγγελματίες της κάθε δραστηριότητας, εκπληρώνοντας πάντα τις υποχρεώσεις μου, αλλά συγχρόνως απαιτώντας τον σεβασμό της αξιοπρέπειάς μου και την αντιμετώπισή μου από οιονδήποτε τρίτο, με επαγγελματική συνείδηση.
Καταγράφω τα παραπάνω ,για να σας παρουσιάσω, εν συντομία, ένα γεγονός που συνέβη την 13/6/2012 σε μια επιχείρηση της περιοχής, στην οποία είμαι πελάτης χρόνια και συγκεκριμένα στην ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ”HERCULES” Αθλητικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας Α.Ε.Ε., Εθν. Αντιστάσεως 33. Το γεγονός:
Την 13/6/2012 και ώρα 8.00, επισκέφθηκα το εν λόγω γυμναστήριο, όπως κάνω τα τελευταία χρόνια, για την τακτική μου εκγύμναση. Τοποθέτησα τα προσωπικά μου είδη (ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) στα ειδικά προς τούτο ξύλινα ντουλάπια, κλείδωσα με δική μου κλειδαριά το πορτάκι του ντουλαπιού και κατέβηκα στον χώρο του γυμναστηρίου για την άσκησή μου. Κατά τον χρόνο της εκγύμνασης (8.00 – 9.30), κάποιος ή κάποιοι, παραβίασαν το ντουλάπι όπου υπήρχαν τα προσωπικά μου είδη και άρπαξαν το κινητό μου τηλέφωνο, το πορτοφόλι μου με όλα τα προσωπικά μου έγγραφα, (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα και άδεια μοτοσυκλέτας, πιστωτικές κάρτες ) και άλλα για εμένα προσωπικά είδη.
Σημειώστε ότι το ντουλάπι παραβιάστηκε από την πλευρά των μεντεσέδων, που κατ’ εμέ, ο δράστης ή οι δράστες έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο, αφού θα έπρεπε να είχαν μαζί τους κάποιο μεταλλικό λοστό. Όταν τελείωσα την άσκησή μου και ανέβηκα στον χώρο των ντουλαπιών, διαπίστωσα ότι το ντουλάπι μου είχε παραβιαστεί βίαια και το πορτάκι κρεμόταν από την κλειδαριά. Αμέσως ανάφερα το γεγονός στους υπεύθυνους υπαλλήλους, οι οποίοι, για να με ηρεμήσουν, μου είπαν το εκπληκτικό ότι «συνέβη και τον προηγούμενο μήνα και το θύμα βρήκε τα χαρτιά του μετά από 3-4 μέρες πεταμένα κάπου απ’ έξω».
Το γεγονός το κατάγγειλα και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ευελπιστώ ότι θα πράξει τα δέοντα. Το πάθημά μου αυτό συζητιέται μεταξύ των ασκουμένων, που στην πλειονότητα, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, και σιγά-σιγά βγαίνουν στη φόρα διάφορα τέτοια περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος. Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα, μού προκαλεί οργή το γεγονός ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν έχει κάνει κάτι για να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, π.χ. τοποθέτηση καμερών στην είσοδο της RECEPTION, για να καταγράφεται η είσοδος και έξοδος των επισκεπτών, όταν ακόμη και τα περίπτερα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την προστασία τους με τέτοια ή παρόμοια μέτρα.
Βέβαια, σε ολιγόλεπτη συζήτηση με το επιχειρηματία που είχα μετά το συμβάν, κατάλαβα ότι όχι μόνο δεν αισθάνθηκε καμία ευθύνη για το συμβάν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι φταίω εγώ που άφησα τα προσωπικά μου αντικείμενα στο ντουλάπι.
Υπάρχει κάποιος σ’ αυτόν τον τόπο να μας σώσει από αυτού του είδους τις συμπεριφορές;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία, με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Γιαννακέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.