Εξετάζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης του παιδιού μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξής του, το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του με καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο Βάθος… ΚΗΠΟΣ», θεραπεία μέσω τέχνης, Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους και ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

Τι είναι το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 με τη συνδρομή της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ».

Λειτουργεί ως  πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής/κοινωνικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή  έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει.

Το Κέντρο απαρτίζεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία συνεργάζεται για τις ανάγκες των περιστατικών που αντιμετωπίζει. Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή και Ειδικό Παιδαγωγό.

Θεραπευτικά προγράμματα που παρέχονται:

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση
  • Ψυχολογική Στήριξη και Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης σημαντικό κομμάτι αποτελεί η επαφή με το σχολείο του κάθε εξυπηρετούμενου, με τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου και του γονέα. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να υπάρξει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των θεραπευτών του Κέντρου και των εκπαιδευτικών, προκειμένου όπως λένε οι πρώτοι «να μιλήσουμε προσωπικά με τον εκπαιδευτικό για τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζει και να τον διευκολύνουμε στο έργο του, όπως και ο ίδιος στο δικό μας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Οδός: Κέδρου 2 & Κίμωνος, Κηφισιά

Τηλέφωνο: 210 6253672

e-mail: pnoe.khfisias@gmail.com

Υπεύθυνος Κέντρου – Κοινωνικός Λειτουργός: Ματαλιωτάκης Ιωάννης

Ώρες λειτουργίας: 13:00 – 21:00

ΠΗΓΗ: ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.