Μεταβιβάζονται στους δήμους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό οδών ή λεωφορειολωρίδων, καθώς και η κατασκευή υπόγειων γκαράζ ή διαβάσεων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μεταξύ των νέων αρμοδιοτήτων που προβλέπονται για τους δήμους, καθώς και για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προβλέπονται:

Η μεταφορά αρμοδιότητας στους δήμους για τον καθορισμό οδών ή λωρίδων κυκλοφορίας (λεωφορειολωρίδων), συμπεριλαμβανομένων των τροχιοδρομικών οχημάτων.
Η μεταφορά αρμοδιότητας στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς για τη μελέτη και κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ή άλλων χρήσεων, των υπόγειων διαβάσεων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των υπέργειων εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης επίγειων χώρων.
Η μελέτη και εκτέλεση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε των έργων σταθμών μετεπιβίβασης μεταξύ των δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων, καθώς και μεταξύ ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και δημόσιων μέσων μεταφοράς σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.