Τη λειτουργία «Διακομετακομιστικού Κέντρου διαχείρισης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης προσφύγων», στην Αγία Παρασκευή ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ο χώρος δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των Βορείων Προαστίων, αλλά και ειδικότερα του προγράμματος συγκέντρωσης ειδών που ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 448 (είσοδος από οδό Ευαγγελιστρίας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 υπό την εποπτεία της περιφερειακής συμβούλου Κορίνας Βασιλοπούλου με τη συνδρομή υπαλλήλων της Περιφέρειας και την πολύτιμη συμβολή εθελοντών.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες για παράδοση ειδών ή εθελοντική βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον κ.Άγγελο Δημητριάδη καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2100531.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τόνοι ειδών που διέθεσαν, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τα δημοτικά σχολεία:

5ο, 6ο, 8ο & 9ο Αμαρουσίου
2ο, 4ο, 5ο & 6ο Μεταμόρφωσης
10ο Νέας Ιωνίας
1ο, 5ο, 6ο & 7ο Κηφισιάς
2ο Νέας Ερυθραίας
2ο & 4ο Πεύκης
1ο, 4ο, 5ο & 6ο Βριλησσίων
2ο Μελισσίων
4ο Χαλανδρίου
5ο, 9ο & 10ο Ηρακλείου
5ο, 11ο & 6ο Αγίας Παρασκευής
1ο Χολαργού,
το 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκης,
αλλά και οι οργανισμοί:
«Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» του Δήμου Βριλησσίων, «Κοινωνία των Πολιτών – Χώρος έκφρασης & Κοινωνικού Διαλόγου» Βριλησσίων, «Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος “ΑΡΓΩ” Χαλανδρίου».

Για τα είδη που είναι στο εξής αναγκαία πολίτες και φορείς μπορούν να ενημερώνονται από τη σχετική λίστα που επικαιροποιείται καθημερινά στο site της Περιφέρειας Αττικής (patt.gov.gr).

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα δομή, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος τόνισε: «Είναι συγκινητική η κινητοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και οφείλαμε να ανταποκριθούμε με μία ακόμη οργανωμένη επίσημη δομή. Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε ένα ζήτημα εθνικών πια διαστάσεων, όπως είναι το προσφυγικό, κάνει αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά. Συνεχίζουμε με απτά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η δομή μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη και για το εγγύς μέλλον, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί και για προγράμματα όπως το  επισιτιστικό ΤΕΒΑ κ.λπ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.