Με μια κατά πλειοψηφία απόφαση για την ανεύρεση χώρου προσωρινής μεταστέγασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελλοντική μεταφορά του στο χώρο του ΙΕΚ Κηφισιάς, που εδρεύει στο 3ο Γυμνάσιο (Πατρών 11-13), εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής ενίσχυσης και επέκτασης του «πληγωμένου» κτιρίου. Σήμερα, οι 280 μαθητές του 1ου Δημοτικού κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες στο προαύλιο του σχολείου της Νέας Ερυθραίας, το οποίο με έκθεσή της η Πολεοδομία έκρινε στατικά και δομικά επικίνδυνο.

Παρόλα αυτά, η προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί χρονικά, καθώς εκκρεμούν η ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών και, κυρίως, το χρονοδιάγραμμα της ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) για την έναρξη των εργασιών επισκευής, ενίσχυσης και επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Το σχολείο χτίστηκε το 1931, όπως μαρτυρά και η επιγραφή που βρίσκεται δίπλα από την κεντρική είσοδο του κτιρίου και επιπλέον έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά τη συνάντηση του Δήμου με τη σχολική κοινότητα (Σύλλογο Διδασκόντων και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων), αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να συσταθεί επιτροπή ελέγχου, για την εύρεση κατάλληλου χώρου μεταστέγασης του σχολείου μόνο και εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες στο στατικά ανεξάρτητο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Όλα αυτά, κατόπιν διενέργειας ψηφοφορίας προς καταγραφή των απόψεων του συνόλου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κατά την οποία υπερψηφίστηκε από 106 η επιλογή της μη μετεγκατάστασης του σχολείου μέχρι την έναρξη των εργασιών, ενώ 46 επιθυμούσαν τη μετεγκατάστασή του με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

Γιώργος Θωμάκος | «Να είμαστε προετοιμασμένοι»

Όπως σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, «είναι κοινή η θέση γονέων και Δήμου να γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου πριν από την έναρξη των εργασιών, ωστόσο, ο χρόνος αυτός είναι άδηλος προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να λάβουμε αποφάσεις, παρά το ότι δεν είναι ώριμες ακόμη οι συνθήκες για την άμεση μεταστέγασή του. Αν συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο, εδώ είμαστε να ανακαλέσουμε».

Για το θέμα του χρονοδιαγράμματος των εργασιών επισκευής, ενίσχυσης και επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, ο δήμαρχος Κηφισιάς, αλλά και ο αρμόδιος μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενημέρωσαν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και εντός διμήνου θα παραδοθούν οι πέντε σχετικές μελέτες, καθώς απομένει να ολοκληρωθεί μόνο η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Εφόσον δοθούν οι απαραίτητες άδειες και είναι εξασφαλισμένη και η χρηματοδότηση, εναπόκειται στην ΚΤΥΠ Α.Ε. για να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης, με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εγκατάσταση της εργολαβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.