Δύο χρόνια τώρα, ζούμε σ΄ ένα κλίμα πολέμου. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από απειλές φορτωμένες με εικόνες τρομοϋστερίας, τύπου βουλιάζει ο Τιτανικός, χρεοκοπία ή λιτότητα, χρεοκοπία ή απολύσεις, χρεοκοπία ή εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση κλπ. Οι ειδήσεις στα ΜΜΕ, σε τόνο πολεμικού ανακοινωθέντος, με δραματικό ύφος, εξαντλούν κάθε περιθώριο, ώστε να καταπονήσουν τους θεατές και ακροατές, με το μαρτύριο της παρατεταμένης εγρήγορσης, ώστε να κάμψουν την νηφάλια σκέψη και κρίση του, με την εμφιλοχώρηση του παράγοντα του φόβου και της ανασφάλειας στις αποφάσεις του.
Για να αποδομήσουμε λίγο αυτήν την ενορχηστρωμένη και διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού των πολιτών, θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας εκφοβίζουν, τι ζητούν από μας και αν μπορούν να μας εκφράσουν στις ερχόμενες εκλογές. Κατ΄ αρχάς, είναι τα δύο κομμάτια του δικομματισμού, που επί δεκαετίες δημιούργησαν ένα διάτρητο κράτος- τέρας, σπάταλο, διεφθαρμένο και ανίκανο.
Για το έγκλημα αυτό, που εν γνώσει τους μας έφερε μέχρι εδώ, φρόντισαν με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών να μην πληρώσουν ποτέ. Στην συνείδησή μας όμως έχουν καταγραφεί ως ανεύθυνοι, ανίκανοι και ασυνείδητοι.
Από την αρχή της κρίσης, παρέκαμψαν τις δημοκρατικές διαδικασίες, έχρισαν εαυτούς σωτήρες (όπως πράττει κάθε χούντα) και μας επέβαλαν τα σκληρότερα μέτρα, υποβάλλοντας μας στο καθημερινό μαρτύριο της σταγόνας, εκθέτοντάς μας στις ορέξεις των δανειστών, εκμαυλίζοντας την αξιοπρέπειά μας και υπερθεματίζοντας στην κατασυκοφάντησή μας ως έθνους.
Υπό το κράτος του φόβου και της ανασφάλειας αρχικά τα κατάπιαμε όλα. Δεχτήκαμε ακόμη, σαν να ήμασταν άβουλα όντα, να μας μεταχειρίζονται με το καρώτο και το μαστίγιο.
Αγανακτήσαμε, είναι αλήθεια, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό. Γιατί αυτή η κολόνια κρατάει πολύ. Ηδη έχουν προσυπογράψει και προδιαγράψει το μέλλον, σαν να τους ανήκε, μέχρι και τις επόμενες δύο γενεές!
Και κανείς μας πλέον δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν το βλέπει καθαρά, τι μέλλει να μας συμβεί, αν αυτοί οι πολιτικοί, που σήμερα δεν τολμούν να σταθούν πουθενά, παραμείνουν στις θέσεις τους.
Και για να μην μένει έστω και η τελευταία αμφιβολία, ας μην ξεχνάμε ότι για την επόμενη βουλή έχουν δεσμευθεί ρητά να αναθεωρήσουν και το Σύνταγμα, έτσι ώστε να δίδεται προτεραιότητα στο χρέος έναντι της κοινωνίας και ώστε να αλλάξουν όλες οι διατάξεις, αυτές που μας διασφαλίζουν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και προστατεύουν την δημοκρατία και την εθνική μας ανεξαρτησία. Κι αυτό φίλοι μου είναι αληθινός κίνδυνος και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να τους σταματήσουμε.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε, παρά μόνο τα όσα μας επιφυλάσσουν, αν παραμείνουν οι φαύλοι αυτοί πολιτικοί στην εξουσία. Σε καμιά στιγμή αυτής της οδυνηρής πορείας δεν τους νιώσαμε δίπλα μας, ίδια και αλλότρια τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν να επενδύσουν στον φόβο μας, ούτε να μιλάνε για ώρα ευθύνης και αλήθειας, αυτοί που ποτέ δεν την έδειξαν, ούτε την είπαν.
Την δική μας αλήθεια την ζούμε κάθε μέρα και την δική μας ευθύνη θα την δείξουμε στις κάλπες, με ψήφο συμμετοχής όχι αποχής, πρότασης όχι τυφλής αντίδρασης, στο όνομα κάποιας, έστω δια της ψήφου, τιμωρίας και τέλος με ψήφο εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί όχι κύριοι, δεν πουλάμε την Ελλάδα, ούτε ξεπουλιόμαστε σαν Ελληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.