Για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τριετία, ο Δήμος Κηφισιάς, αν και με νέα διοίκηση, δεν εφαρμόζει τη νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Νέα Ερυθραία-Κηφισιά.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ανάστατοι και διαμαρτύρονται εντόνως για το κυκλοφοριακό «γαϊτανάκι» που τους υποβάλλει ο Δήμος, θεωρώντας οι ίδιοι ότι οι δημοτικοί τους άρχοντες, νυν και πρώην, τούς εμπαίζουν «προς εξυπηρέτηση ημετέρων» και προς όφελος μεμονωμένων συμφερόντων που ωφελούνται από τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο πρώην Δήμος Νέας Ερυθραίας αλλά και ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς, «παραγράφοντας» τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Αποφασιστική αρμοδιότητα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης -ο οποίος στην περίπτωση του Δήμου Κηφισιάς δεν άσκησε ουσιαστικό έλεγχο- η θέσπιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποφάνθηκε το ΣτΕ. Με την πρόσφατη 3809/2014 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις προσβαλλόμενες, από κατοίκους της οδού Τροίας, πράξεις της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις βορειοανατολικές περιοχές της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς, αλλά και τη 474/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας εφαρμόσθηκαν.

Για δεύτερη φορά, μετά την προηγούμενη απόφαση 1115/2012 του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου, που είχε ακύρωσε επίσης τις 278/2008 και 210/2009 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Νέας Ερυθραίας, οι κάτοικοι δικαιώνονται με την προσφυγή τους κατά της «δαιδαλώδους» κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, λόγω και των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη συγκεκριμένη περιοχή (Καστρί, Β/Α Ερυθραία και Πολιτεία). Πλέον, ο Δήμος καλείται και πάλι να συμμορφωθεί με το γράμμα του νόμου και να επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση την κυκλοφορία.

Φευ όμως… Αντί να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς προχωράει σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, σε συνεργασία με το ίδιο μελετητικό γραφείο που είχε αναλάβει να επεξεργαστεί το θέμα και επί προηγούμενης διοίκησης. Όπως έχει ανακοινωθεί από την πλευρά της, «για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, που αφορούν στις οδούς Πόντου, Τροίας, Ιωνίας, Σαρανταπόρου και λοιπών οδών της περιοχής Κεφαλαρίου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 438.2011 Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Κηφισιάς, το υλικό που προέκυψε από τις διαβουλεύσεις μέσα στο 2014 (Μάρτιος – Απρίλιος), διαβιβάζεται με την απόφαση 218/22-12-2014 του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, στην τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να το επεξεργαστεί και να διαμορφώσει την τελική πρόταση. Ανακοινώνεται επίσης ότι το θέμα θα εισαχθεί, μετά την επεξεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προς ψήφιση, στις 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 09:00. Ακολούθως, το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, στις 28 Ιανουαρίου 2015. Η απόφαση του Δ.Σ., θα προωθηθεί προς έλεγχο ουσίας και νομιμότητας στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, ζητώντας εν τέλει την εφαρμογή της νομιμότητας, πριν να υπάρξουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «μπαλώματα» και αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ και συγκεκριμένα στην αρμόδια τριμελή επιτροπή του με ζητούμενο να ελεγχθεί η τήρηση των αποφάσεων του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

«Μήλον της έριδος» σε όλα αυτά αποτελεί η επαναφορά της οδού Γ. Παπανδρέου, σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, όπως λειτουργούσε παλαιότερα, ως παράλληλος της Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, που απορροφούσε ικανό κυκλοφοριακό φόρτο από την κεντρική λεωφόρο, αλλά σήμερα επιβαρύνει το υπόλοιπο τοπικό οδικό δίκτυο, κάτι που υπαγορεύει στην ουσία το «μάζεμα» του ποδηλατοδρόμου και των λοιπών έργων ήπιας κυκλοφορίας, που έγιναν σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΜΠ για τη σύνδεση του ιστορικού κέντρου με το Καστρί.

Αναφορά των κατοίκων πέριξ της οδού Τροίας προς τον δήμαρχο Κηφισιάς

«Ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις είναι πρωτίστης σημασίας και οι αυθαιρεσίες δεν θα είναι ανεκτές»

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και πριν να εκδοθεί η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι κάτοικοι πέριξ της οδού Τροίας, με πρωτοκολλημένη αναφορά τους προς τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, έκαναν την παρακάτω παρέμβαση:

ΑΝΑΦΟΡΑ (Σύμφωνα με την παρ.1 του Άρθρου 10 του Συντάγματος της Ελλάδας)

Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για το απολύτως ζωτικό για την υγεία μας, την ασφάλειά μας και ακόμα περισσότερο των παιδιών μας και των μεγαλύτερης ηλικίας κατοίκων της περιοχής μας, πρόβλημα της κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση τις παραδοχές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι η τελευταία, αγνόησε τελείως τις παρακάτω αναφερόμενες αποφάσεις των ειδικά από την Πολιτεία εντεταλμένων Οργάνων για τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίγραφα των οποίων περιλαμβάνονται στα συνημμένα στην παρούσα αναφορά μας και συγκεκριμένα:

1. ΤοΠΡΑΚΤΙΚΟ 1της 26ης Ιανουαρίου 2011 της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθηνών, το οποίο ακυρώνει τις προσβαλλόμενες με αριθμούς 278/2008 και 210/2009 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Νέας Ερυθραίας Αττικής και τις εγκριτικές αποφάσεις του Γεν. Γραμματέα, βάσει των οποίων κατασκευάσθηκαν οι ποδηλατόδρομοι και έγινε και η μονοδρόμηση της οδού Γ. Παπανδρέου.

2. Την υπ’ αριθ.1115/2012απόφαση του Δ’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ Σ.τ.Ε. η οποία και αυτή αναφέρεται στην ακυρότητα των αποφάσεων 278/2008 και 210/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Ερυθραίας, βάσει των οποίων κατασκευάσθηκαν οι ποδηλατόδρομοι και έγινε και η μονοδρόμηση της οδού Γ. Παπανδρέου.

3. Το ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16της 17ης Ιουλίου 2012 (Θέμα 2ο) της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών σχετικά με την ανυπόστατη και γι’ αυτό ανεπίδεκτη εφαρμογής ή εκτέλεσης, της υπ’αριθ.474/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Κηφισιάς και αναφέρεται επί λέξει : «…VII. 1) Με συνεκτίμηση όλων των σκέψεων που προαναπτύχθηκαν, η Επιτροπή θεωρεί βέβαια ότι η υπ’αριθ.474/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, είναι κατά νόμο ανυπόστατη και γι’ αυτό ανεπίδεκτη εφαρμογής ή εκτέλεσης, όπως επίσης θεωρεί αντίστοιχα μη νόμιμη και γι’ αυτό μη ληπτέα υπόψη την υπ’ αριθ.19259/17550/9-5-2012 διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα………..2) Η Επιτροπή εκτιμά τέλος, ότι τα αιρετά όργανα του Δήμου Κηφισιάς έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης, σύμφωνα με το άρθρο 154 του Ν.3463/2006, με την κρίση της περί ανυπόστατου της υπ’αριθ.474/2011 αποφάσεως όπου βασίστηκε η τελική κρίση- απόφαση της Επιτροπής, ήτοι οφείλουν να ευθυγραμμίσουν τις ενέργειές τους με τις έννομες συνέπειες από το ανυπόστατο της ως άνω αποφάσεως….».

4. Tο έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: 29253/16470 της 02-08-2010 της ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .ΤΜΗΜΑ ΤΥΔΚ, εις το οποίο αναφέρεται κατηγορηματικά ότι «…τα υποβληθέντα σχέδια περί κατασκευής ποδηλατοδρόμων και γενικότερων πολεοδομικών παρεμβάσεων (όπως στενώσεις οδών, πεζοδρόμηση οδών κ.τ.λ.)… δεν ανταποκρίνονταν στις κατά νόμο περί Δημ. ΄Εργων διατάξεις.  Πέραν τούτου δεν προσκομίστηκαν οι απαιτούμενες από το νόμο:

α) Περιβαλλοντική μελέτη κ.λπ…

β) Κυκλοφοριακή μελέτη κ.λπ.».

5. Το υπ’αριθ.1487/10/1672 της 22/10/2010 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Αρεοπαγίτη ε.τ. Λέανδρου Ρακιντζή προς την Περιφέρεια Αττικής Δ/νση Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης Λ. Κατεχάκη 56 Αθήνα 11525, στο οποίο αναφέρεται :

«Από τα πιο πάνω σχετικά έγγραφα και ιδιαίτερα τα (ζ), (η) και (θ) σχετικά προκύπτει ότι στο Δήμο Νέας Ερυθραίας κατασκευάστηκαν ποδηλατόδρομοι και γενικότερες πολεοδομικές παρεμβάσεις χωρίς εγκεκριμένη μελέτη για την κατασκευή τους και χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που απαιτείτο λόγω της αλλαγής που επιβάλλονταν στις κυκλοφοριακές συνθήκες της περιοχής. Επίσης φαίνεται να μην υπάρχει η απαιτούμενη από τον νόμο περιβαλλοντική μελέτη».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω επανερχόμενοι στο κυρίως θέμα μας, που είναι το κυκλοφοριακό της περιοχής μας αναφέρουμε ότι :

Σήμερα σύμφωνα με τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, και ύστερα από είκοσι (20) περίπου προτάσεις του Πολ. Μηχανικού Θ. Μαυρογιώργου, το τμήμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, που βρίσκεται μεταξύ της πλατείας Διλβόη και των οδών Έλλης, Αδαμ. Κοραή και Παπαφλέσσα, το οποίο έχει προκαλέσει το σοβαρό αυτό κυκλοφοριακό πρόβλημα, έχει παραμείνει αυτούσιο, όπως είχε διαμορφωθεί αρχικά, αποτελεί δε, μία αρκετά προνομιακή περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι, οι ιδιοκτήτες των όμορων κατοικιών να απολαμβάνουν μία ήπια κυκλοφορία, υγιεινό περιβάλλον και  ασφάλεια κίνησης πεζών και τροχοφόρων, εις βάρος όμως των ιδιοκτητών των υπολοίπων ιδιοκτησιών, που έχουν επιβαρυνθεί με την αντίστοιχη κυκλοφοριακή ροή (π.χ. οδός Σαρανταπόρου, Αγίας Άννης, Πλάτωνος και Τροίας μέχρι την Κ. Βάρναλη κ.λπ. κ.λπ.) τους ρύπους και τη διακινδύνευση της κίνησής τους, στα σχεδόν ανύπαρκτα πεζοδρόμια και στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της οδού Χαριλάου Τρικούπη και των άλλων παρακείμενων οδών, που μας έχει «φιλοτεχνήσει» η προηγούμενη δημοτική αρχή(!). Παράδειγμα της οδού Τροίας με την οδό Κ. Βάρναλη που υπάρχουν διασταυρούμενες έξι (6) ροές τροχοφόρων!

Ευρισκόμενοι ενώπιον αυτού του κινδύνου -μεταξύ άλλων νόμιμων ενεργειών μας- υποβάλαμε και σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ στον προηγούμενο Δήμαρχο (βλ. αριθμ. Πρωτ. 27457 και χρονολογία 20-6-11), στην οποία όμως ο τελευταίος παρέλειψε έως και τη λήξη της θητείας του να απαντήσει, παρά την υποχρέωσή του κατά το άρθρο 10 του Συντάγματος της Ελλάδας (ΦΕΚ 120/Α΄/27-6-2008) το οποίον αναφέρει επί λέξει:

«Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με τον νόμο».

Με την εν λόγω ΑΝΑΦΟΡΑ μας, εξηγούσαμε με πειστική επιχειρηματολογία τους λόγους για τους οποίους ήταν απαράδεκτη η αντίστοιχη ρύθμιση και προτείναμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αποκατασταθεί η προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων, χωρίς ενδεχομένως ή και με ελάχιστη επιβάρυνση του Δήμου Κηφισιάς. Συνυποβάλλουμε, λοιπόν και πάλι, την ανωτέρω ΑΝΑΦΟΡΑ, επαναφέροντας το περιεχόμενό της και τα σχετικά αιτήματά μας, ζητώντας και πάλι όλα όσα έχουμε ήδη εκθέσει αναλυτικά και προσδοκώντας στην κατά το Σύνταγμα απάντησή σας.

Κατά την άποψή μας η επικρατέστερη μόνιμη λύση, είναι η επαναφορά της οδού Γ. Παπανδρέου και όλων των υπολοίπων οδών, στο προηγούμενο καθεστώς το οποίο ίσχυε προ της μονοδρόμησης της οδού Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρχε το παραμικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είναι βέβαιο, ότι εάν αυτό εφαρμοσθεί, θα λειτουργήσει και παραδειγματικά για το μέλλον, διότι θα αποδείξει «έμπρακτα», ότι ο σεβασμός στην υπάρχουσα νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις είναι πρωτίστης σημασίας και οι αυθαιρεσίες δεν θα είναι ανεκτές, οποθενδήποτε και εάν αυτές προέρχονται.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν για διαφόρους λόγους, τότε προτείνουμε την παρακάτω εναλλακτική και πιστεύουμε απλή λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

Η λύση αυτή, θα έχει βασικά προσωρινό χαρακτήρα, για να εφαρμοσθεί δοκιμαστικά για μία περίοδο ενός περίπου έτους, ώστε να είναι δυνατόν να αξιολογηθεί με βάση τη λειτουργικότητά της και στην συνέχεια να προκύψει η τελική λύση, με πιθανές προσθήκες ή μετατροπές, οι οποίες πλέον θα είναι κοινής αποδοχής και ή θα παραμείνει και η ίδια, όπως παρακάτω περιγράφεται, ή θα πρέπει να επανέλθουμε στη αρχική ριζική λύση της επαναφοράς της οδού Γ. Παπανδρέου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, όπως ακριβώς ήταν παλαιά.

Με την εναλλακτική αυτή πρόταση προτείνονται τα εξής:

Α) Οι ανερχόμενοι από την οδό Χαριλάου Τρικούπη και κατευθυνόμενοι προς την Πολιτεία, Εκάλη κ.λπ. θα μπορούν να χρησιμοποιούν την οδό Κοκκιναρά. Οι κατευθυνόμενοι προς το εσωτερικό του οικισμού, θα χρησιμοποιούν τη διασταύρωση με την οδό Ιωνίας, που έχει ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος και θα μετατραπεί σε άνοδο από την οδό Χαρ. Τρικούπη μέχρι την Πατριάρχου Ιωακείμ. Εν συνεχεία, στο τέρμα της όπου διασταυρώνεται με την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ  οι ανερχόμενοι θα στρίβουν αριστερά  έως τη διασταύρωση με την οδό Πόντου και μετά είτε θα κινούνται προς την Πολιτεία μέσω της οδού Πόντου είτε  προς την Εκάλη μέσω της οδού Παπαφλέσσα και δεξιά μέσω της οδού Γεωργίου Παπανδρέου.

Β) Θα πρέπει να απελευθερωθεί η συνέχεια των τριών οδών: Λουκή Ακρίτα, Κονίτσης και Παπαφλέσσα από το κατασκευασθέν μεταξύ τους κηπάριο που εμποδίζει την συνέχεια των οδών και δημιουργεί εκατέρωθεν αδιέξοδα για τους διερχομένους στα σημεία της συνάντησης των τριών αυτών, σημαντικών για το κυκλοφοριακό οδών, υποχρεώνοντάς τους να επιστρέφουν στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτήν του προορισμού τους. Η υπάρχουσα σημερινή κατάσταση είναι επόμενο να δημιουργεί καθυστερήσεις, αύξηση των παραγομένων καυσαερίων και δυσμενείς περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Γ) Οι κατερχόμενοι από την Εκάλη προς την Κηφισιά κ.λπ. και ερχόμενοι μέσω της οδού Πλάτωνος, δεν θα μπορούν να συνεχίζουν προς την οδό Τροίας, που έτσι και αλλιώς είναι και μικρού πλάτους και στερείται επαρκών πεζοδρομίων, αλλά θα στρίβουν δεξιά στην οδό Παπαφλέσσα και εν συνεχεία αριστερά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, κινούμενοι περαιτέρω με το ρεύμα καθόδου, ακολουθώντας  την κυκλοφοριακή ροή της ως άνω οδού. Η λύση αυτή προτείνεται γιατί οι διελεύσεις των αυτοκινήτων που περνούν με μεγάλη ταχύτητα, ειδικά τις πρωινές ώρες από το στενό τμήμα της οδού Τροίας, ιδίως δε στην συμβολή της με την οδό Κ. Βάρναλη, είναι επόμενο να δημιουργήσουν ατυχήματα και είναι πολύ επικίνδυνες για τους πεζούς, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ακόμη και λόγω των στενών και σχεδόν ανύπαρκτων πεζοδρομίων και της στάθμευσης αυτοκινήτων στο ένα μέρος της οδού.

Δ) Ακόμα, είναι απαραίτητο να απαλειφθούν τα υπάρχοντα σήματα στη διασταύρωση της οδού Τροίας με την οδό Σαρανταπόρου, που απαγορεύουν τη διέλευση προς την οδό Τροίας εκατέρωθεν, ούτως ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση, γιατί η απαγόρευση αυτή είναι άνευ λόγου και δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα, ειδικά στους κατοίκους της περιοχής και πρέπει οριστικά να εκλείψει.

Ε) Η οδός Λεβίδου και στο τμήμα της από Κ. Βάρναλη μέχρι Γορτυνίας, λόγω του μεγάλου πλάτους της, θα πρέπει να γίνει διπλής κατεύθυνσης.

ΣΤ) Θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν τα σημεία διασταυρώσεων των οδών Κ. Βάρναλη και Πόντου κύριας προτεραιότητας, με τις οδούς Λεβίδου και Τροίας, οδούς δευτερεύουσας προτεραιότητας και να τοποθετηθούν ενισχυμένα και σε εμφανή σημεία σήματα STOP, για προστασία πεζών και οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν  ατυχήματα.

Ζ)  Τέλος είναι όχι μόνο κυκλοφοριακή ανάγκη αλλά και επιταγή της κοινής λογικής να επιτραπεί η περαιτέρω κυκλοφορία της οδού Κοραή προς την οδό Λουκή Ακρίτα και την Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, αφού η υπάρχουσα ρύθμιση εμφανίζει το λογικό άτοπο ο οδηγός που κινείται στην οδό Κοραή λίγο πριν την έξοδό του προς την Ελ. Βενιζέλου να αναγκάζεται να επιστρέφει πίσω, δηλαδή από εκεί που ξεκίνησε μέσω άλλης παράλληλης οδού, αφού προηγουμένως διασχίσει τμήμα του Ηρώου!

Η προτεινόμενη από πολλούς διαμόρφωση της οδού Κοραή σε πεζόδρομο και ο αποκλεισμός της διόδου προς τη δευτερεύουσα Εθνική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, εγκλωβίζει στο σημείο αυτό την κυκλοφορία και την κατευθύνει προς το εσωτερικό του οικισμού, όπως και η προτεινόμενη από πολλούς αλλαγή κατεύθυνσής της, δημιουργώντας αδιέξοδα και πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο στο εσωτερικό του οικισμού, γεγονός που ακριβώς αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Δηλαδή με τις παραπάνω απλές κινήσεις και συγκεκριμένα την αναστροφή της κατεύθυνσης της οδού Ιωνίας από κάθοδο σε άνοδο, την τοποθέτηση ενός STOP στην οδό Τροίας, στο ύψος της διασταύρωσης με τις οδούς Πλάτωνος και Παπαφλέσσα, την αφαίρεση δύο απαγορευτικών σημάτων από την διασταύρωση της οδού Σαρανταπόρου με την οδό Τροίας, την απελευθέρωση της κυκλοφοριακής ροής των τριών οδών: Παπαφλέσσα, Λ. Ακρίτα και Κονίτσης, την αλλαγή σε διπλής κατεύθυνσης σε τμήμα της οδού Λεβίδου, την τοποθέτηση σημάτων STOP για την αποφυγή ατυχημάτων στις διασταυρώσεις των οδών Πόντου και Κ. Βάρναλη με τις οδούς Λεβίδου και Τροίας και την άρση της απαγόρευσης προσπέλασης από την οδό Κοραή προς τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου και την οδό Λουκή Ακρίτα, λύεται σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα. Παράλληλα παραμένουν και οι ειδικά ευνοϊκές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους της οδού Γεωργίου Παπανδρέου και λοιπών.

Συμπερασματικά μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, ότι εάν γίνουν δεκτές οι παραπάνω απλές ρυθμίσεις, δεν θα συνεχίσει να παραμένει ο εντελώς επίσης παράλογος κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Σαρανταπόρου προς την Πολιτεία (βλ. και συνημμένη επιστολή των 341 κατοίκων), αφού οι οδηγοί θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την παράλληλη και μεγαλυτέρου πλάτους οδό Ιωνίας, κατά κύριο λόγο και αφετέρου να εκτονώνεται και περαιτέρω η κίνηση της οδού Σαρανταπόρου μέσω της οδού Τροίας, μετά από την αφαίρεση των δύο εκατέρωθεν της οδού Σαρανταπόρου πινακίδων της απαγόρευσης κατεύθυνσης προς την οδό Τροίας.

Ευελπιστούμε  πως θα έχουμε απάντηση στην παρούσα Αναφορά μας και «ευήκοο ους» στη φωνή της κοινής λογικής και της σύνεσης.

Κηφισιά – Νέα Ερυθραία, 6/11/2014

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος, Χουντής, Λιβάνης στο Δημαρχείο Κηφισιάς (19/1)
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει στις 23/6 το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.