Οι προεκλογικές ομιλίες σε δημοτικούς χώρους


Toυς χώρους που θα στήσουν τα κόμματα τα κεντρικά εκλογικά τους περίπτερα έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Κηφισιάς. Το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, για τη διάθεση ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου, δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων για την προβολή τους, τον καθορισμό των ωρών λειτουργίας τους και τον βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση.
Στη συνεδρίαση προσήλθαν οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: Παναγιώτα Καραγιάννη από το ΠΑΣΟΚ, Διονύσιος Γεωργιόπουλος από τη ΝΔ, Πέτρος Τασιούδας από το ΚΚΕ, Παναγιώτης Κανακάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φραντζέσκο Βιαννέλο από τη ΔΗΜΑΡ, Κώστας Κοτσόπουλος από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, Βίλη Αλεξανδράκη από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και Μάνος Κάππας από το ΕΠΑΜ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις για τους δημοτικούς χώρους, όπου θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα και καθορίστηκαν τα εξής σημεία:
ΠΑΣΟΚ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή Λεβίδου & Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά (από την πλευρά του εμπορικού κέντρου) και το δεύτερο Ελ. Βενιζέλου & Πλαστήρα, στη Νέα Ερυθραία.
ΝΔ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κασσαβέτη στηυν Κηφισιά (έμπροσθεν καταστήματος Artisti Italiani) και το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη (έμπροσθεν Εθνικής Τράπεζας) στη Νέα Ερυθραία.
ΚΚΕ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Παναγίτσας στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Αγ. Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία.
ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά (έμπροσθεν καταστήματος Κρούση) και το δεύτερο στην οδό Ελ. Βενιζέλου (έμπροσθεν τράπεζας Marfin) στη Νέα Ερυθραία.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Τοποθέτηση τριών εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη 7 στην Κηφισιά (έμπροσθεν καταστήματος Γερμανός), το δεύτερο στην οδό Γρηγορίου Ε’ (έναντι καρβουνιάρικου) στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλ. Ελαιών (στη στάση του λεωφορείου που δεν χρησιμοποιείται) στη Νέα Κηφισιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Τοποθέτηση τριών εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Λεβίδου στην Κηφισιά (έμπροσθεν τράπεζας Alpha Bank), το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη (έμπροσθεν τράπεζας Millenium) στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλ. Ελαιών – Ελαιών & Χαράς στη Νέα Κηφισιά.
ΔΗΜΑΡ: Τοποθέτηση ενός εκλογικού περιπτέρου στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κολοκοτρώνη (στη δεξιά πλευρά του δρόμου).
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη 6 στην Κηφισιά και το δεύτερο στην συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου & Στροφυλίου (έμπροσθεν καταστήματος Vodafone) στη Νέα Ερυθραία.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Παναγίτσας στην Κηφισιά και το δεύτερο στην Λ. Κηφισίας (έμπροσθεν τράπεζας Millenium) στη Νέα Ερυθραία.
ΑΝΤΑΡΣYΑ: Τοποθέτηση ενός εκλογικού περιπτέρου στην πλ. Πλατάνου (έμπροσθεν παλαιών ανθοπωλείων) στην Κηφισιά.
ΕΠΑΜ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας & Ανδριανού στην Κηφισιά (από την πλευρά της οδού Ανδριανού) και το δεύτερο στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη & Λ. Κηφισίας (από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη και έμπροσθεν Alpha Bank) στη Νέα Ερυθραία.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε τη διάθεση της αίθουσας του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 28 & 30/04/2012, ΝΔ 2/05/2012, ΣΥΡΙΖΑ 29/04/2012, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 27/04/2012, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 26/04/2012, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1/05/2012.
Επίσης, τη διάθεση της αίθουσας «Βίλλα Δροσίνη» στη ΔΗΜΑΡ 27/04/2012 και τη διάθεση της αίθουσας «Βίλλα Κώστα» στο ΚΚΕ 29/04/2012.
Εκτός από την τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων για την προεκλογική προβολή, κάθε πολιτικό κόμμα έχει δικαίωμα τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, τριών τραπεζιών – ομπρελών εντός των ορίων του Δήμου Κηφισιάς, τα οποία θα απομακρύνονται τις βραδινές ώρες με ευθύνη των κομμάτων.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επισήμανε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι με βάση την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στους δήμους, απαγορεύεται η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό και τους κάλεσε να γίνει πίστη εφαρμογή του Νόμου και του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης.
Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.
Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων, πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό.
Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν. Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.
Εξάλλου, με κοινή τους απόφαση οι υπουργοί Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζουν τις ώρες λειτουργίας και το βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων στα εκλογικά κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.