Με κινητοποιήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, απειλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ζητώντας να περιληφθούν στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποιείται το 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρός της, Θέμης Μπαλασόπουλος, υποστήριξε πως εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα, τότε οι υπάλληλοι των δήμων θα απέχουν από κάθε είδους εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών, όπως είναι η μεταφορά των σάκων με τα ψηφοδέλτια, η προετοιμασία των εκλογικών κέντρων και η έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης.
Παράλληλα, ο κ.Μπαλασόπουλος ανακοίνωσε πως μετά τις εκλογές θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων: «Θα είναι έντονη η απάντηση των εργαζομένων σε όσους δήμους επιχειρήσουν τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Ανώνυμες Εταιρίες».
Από την άλλη πλευρά, καθησυχαστικός, για όσους δικαιούνται το εκλογικό επίδομα και οξύς, για όσους απειλούν με κινητοποιήσεις εν μέσω της προεκλογικής περιόδου ή της εκλογικής διαδικασίας, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης. Ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι συνεχώς προκύπτουν ζητήματα με το θέμα αυτό, αλλά επιλύονται και διευκρίνισε πως θα λάβουν το εκλογικό επίδομα όσοι εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και φυσικά και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θα εργαστούν για τις εκλογές. Χαρακτήρισε δε «μικροεκβιασμούς» τα όσα ακούγονται για κινητοποιήσεις από ομάδες εργαζομένων που ζητούν το εκλογικό επίδομα, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο εμπρός μέρος του μυαλού μας ότι το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από φόρους και περιστολή δαπανών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.