γράφει η ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ  – ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ

Την 2.2.2012 η Ένωση Σμυρναίων βράβευσε τον Θ. Κοντάρα –Φιλόλογο -Λαογράφο παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς και αξιόλογων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών της Πατρίδας μας, για την προσφορά του στην Παράδοση. Επίσης βραβεύτηκε και ο Χορευτικός Όμιλος του Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας.
Με αφορμή αυτό το γεγονός η σκέψη μου γύρισε 30 χρόνια πίσω, τότε πού ξεκίνησε ο Θ. Κοντάρας και οργάνωσε το Χορευτικό και τη Χορωδία των γυναικών με πρωτοστάτησα την Κλεονίκη Τζοανάκη.
Από τότε ο Χορευτικός Ομιλος με τη συνεχή φροντίδα του δασκάλου μας και την τελειομανή απαίτηση του, για την άψογη ενδυματολογική εμφάνιση και την καλύτερη παρουσία του στις διάφορες εκδηλώσεις, έφθασε να γίνεται περιζήτητος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ο Χορευτικός Όμιλος και η γυναικεία Χορωδία έχουν γίνει ένα από τα πρώτα παραδοσιακά συγκροτήματα της Ελλάδας, κάνοντας υπερήφανους τους Ερυθραιώτες. Με επιτυχία έγινε η παρουσία του στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Ελληνική Τηλεόραση (μέσω της οποίας μας παρακολούθησαν σε 30 χώρες), καθώς και η ηχογράφηση των τραγουδιών της παράδοσης μας από το Λύκειο Ελληνίδων. Αυτό το πραγματικό στολίδι της πόλης μας ζει και υπάρχει τόσα χρόνια παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, χάρη στην αγάπη και στην επιμονή του Δασκάλου μας πρώτα-πρώτα , αλλά και στο μεράκι των μελών που τον απαρτίζουν, θεωρώ λοιπό ότι χρειάζεται η Δημοτική Αρχή να το περιβάλλει με περισσότερη φροντίδα και να προσφέρει κάθε διευκόλυνση στις δραστηριότητες και στις μετακινήσεις του, σαν ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.