Ο Κωνσταντίνος και ο Αιμίλιος στέλνουν το αληθινό μήνυμα της εθνικής εορτής
Νέα γενιά, φρέσκια-φρέσκια σαν την άνοιξη και χαμογελαστή, αντίδοτο στη γερασμένη, μπαγιάτικη, γεμάτη κατήφεια και φέρουσα την κοινωνική αδικία -προς όφελος ολίγων εκλεκτών- πολιτική σκηνή των κυβερνόντων εσωτερικού και εξωτερικού. Ο Κωνσταντίνος (δεξιά) και ο Αιμίλος (αριστερά), μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, ανεμίζουν το ελληνικό σημαιάκι τους και προσδίδουν αληθινό νόημα στην 25η Μαρτίου, αγνοώντας τι σημαίνει τρόικα, ΔΝΤ, μνημόνια και παρελάσεις με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Κι όμως, όλοι οι παραπάνω με την κουστωδία τους, μαζί με τους κυρίους υπεύθυνους συμπολίτες μας που τους νομιμοποιούν με την ψήφο τους ή με την αποχή τους, «σχεδιάζουν» το μέλλον, αλλά λογαριάζουν χωρίς τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές. Αντί βιβλίων, τούς διανέμουν φωτοτυπίες και κονσερβοποιημένη e-kid γνώση. Ο Κωνσταντίνος και ο Αιμίλιος μάς λένε ότι το αγαπημένο και καθημερινό παιχνίδι τους είναι οι σβούρες τους -«bayblade» νέας γενιάς-, παιχνίδι-σύμβολο για όλους μας, που ανακαλύψαμε σε αυτό, την αδράνεια, αλλά και την κεντρομόλο και φυγόκεντρο δύναμη. Όσοι από εμάς το έχουμε ξεχάσει και θεωρητικολογούμε περί επισήμων και αληθινού μηνύματος της εθνικής μας εορτής, καιρός είναι λοιπόν να ξαναπιάσουμε τις παιδικές μας σβούρες, για να ανακαλύψουμε ότι εκτός από την παροδική αδράνεια, στη φύση και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, ασκούνται και αντίθετες δυνάμεις…

Ρελάνς Καμμένου στον Δήμο Κηφισιάς
Αυξάνονται και πληθύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κηφισιάς που δηλώνουν πως θα κατέβουν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Βασίλης Βάρσος με τους «Ανεξάρτητους Δημότες» και τις 9.638 ψήφους (45,3%) της δεύτερης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών εκλογών στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς και η Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη με τις 594 ψήφους από το ψηφοδέλτιο Χιωτάκη, θεωρούνται σίγουροι για το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας. Και έπεται συνέχεια. Από την άλλη πλευρά, εφόσον βρεθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την ίδια εκλογική περιφέρεια, η Βάσω Σπηλιωτοπούλου με τις 2.955 ψήφους και το 10,1% των δημοτικών εκλογών και η Νίνα Βλάχου με τις 1.035 ψήφους από το ψηφοδέλτιο Χιωτάκη, αποτελούν, προς το παρόν, το αντίπαλο δέος στη μάχη του σταυρού από τον Δήμο Κηφισιάς. Μήπως, λέμε, μήπως, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε να τραβήξει το δικό του ατού, επιστρατεύοντας τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, προκειμένου να έχει σίγουρο τον δήμο, στον οποίον κιόλας κατοικεί; Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα σε ένα από τα παραδοσιακά κάστρα της δεξιάς παράταξης. Ο Νίκος Χιωτάκης, ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με δημοσιογράφους, διαψεύδει κάθε τέτοια προοπτική, τασσόμενος και ο ίδιος ως δήμαρχος, στο αντιμνημονιακό μπλοκ.

«Ναι μεν, αλλά…» από δημάρχους για στρατόπεδα λαθρομεταναστών
Στο «ναι μεν, αλλά» για τα κέντρα κράτησης μεταναστών φαίνεται πως καταλήγει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον περιφερειάρχη Αττικής, που ζήτησε με επιστολή του να υποδείξουν οι δήμαρχοι «στρατόπεδα» για τους λαθρομετανάστες. Η μεσοβέζικη λύση-απάντηση της ΠΕΔΑ βρίσκει επιφυλακτικούς τους δημάρχους που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι «στο πόδι, δε γίνεται τίποτε» και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν. Εξάλλου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η «Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο» τόνισε δια των εκπροσώπων της ότι το θέμα έρχεται για καθαρά προεκλογικούς στόχους με ένα και μόνο σκοπό: την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας.

Απόφαση σταθμός για χαράτσι διοδίων
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27 Μαρτίου κατατέθηκε κοινό αίτημα των παρατάξεων «Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο» και «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική», για τη λήψη απόφασης, με αφορμή το συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στη Β.Α. Αττική και την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Β.Α. Αττικής, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στο ληστρικό χαράτσι των σταθμών διοδίων στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει:
1) Την άμεση ρύθμιση προς όφελος των πολιτών της Αττικής του θέματος που έχει προκύψει με τους σταθμούς των διοδίων που παρεμποδίζουν την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.
2) Την επανεξέταση του άρθρου 143 του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, εκφράζοντας την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε τέτοιου είδους ποινικοποιήσεις.
3) Να αποσυρθούν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Β.Α. Αττικής που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων για τις εσωτερικές μετακινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.