Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης και διάνοιξης του δασικού δρόμου που ενώνει την Κηφισιά με την Πεντέλη και μέσω αυτής οδηγεί στον Άγιο Πέτρο Διονύσου.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και ήταν απροσπέλαστος επί μία δεκαετία. Η αποκατάστασή του είναι κομβικής σημασίας για την πυροπροστασία του Πεντελικού και διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, η οποία έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης και υπό την επίβλεψη δασικών υπαλλήλων, του προέδρου του ΣΠΑΠ και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου, καθώς και του δημοτικού συμβούλου Πεντέλης Δημήτρη Σταυρόπουλου, θα συνεχιστεί και σε άλλους σημαντικούς δρόμους για την πυροπροστασία του Πεντελικού.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέραμε να διανοίξουμε και αυτόν τον σημαντικό δασικό δρόμο από πλευράς πρόσβασης στο Πεντελικό. Η διάνοιξη αυτή αποτελούσε επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφάλειας, δεδομένου ότι αυτός ο δρόμος ήταν κλειστός εδώ και πολύ καιρό και καθιστούσε εντελώς απροσπέλαστη την περιοχή από τα οχήματα της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Σήμερα η αποκατάσταση της πρόσβασης κατέστησε ελεύθερη και δυνατή τη διέλευση των οχημάτων.

»Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν, με στόχο μετά την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου να έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο βασικότερο τμήμα του δασικού δικτύου, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Στόχος του ΣΠΑΠ όπως έχουμε πει και σε παλιότερη ευκαιρία, είναι πριν την επόμενη αντιπυρική περίοδο να έχει αποκατασταθεί το σύνολο των δασικών δρόμων του Πεντελικού».

πηγη: ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.