Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε παρατηρήσει ένα φαινόμενο που εμείς το αποδίδουμε στην ανάγκη του κόσμου να βγει να διασκεδάσει ανέξοδα και να ξεχαστεί από τα δεινά που μας μαστίζουν τον τελευταίο καιρό. Όμως… το φαινόμενο αυτό λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Πιο συγκεκριμένα, με τη μαζική έξοδο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, παρατηρείται μια αδιαφορία από τους επισκέπτες (όσον αφορά στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου – Κατσιμιδίιου – Κρυονερίου) στην πρόληψη για τη δική τους ασφάλεια. Αδιαφορία που ξεκινά από το που θα σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους, για να κάνουν ένα περίπατο, μέχρι τη σοβαρότατη απερισκεψία, να ανάψουν φωτιά οπουδήποτε για να ψήσουν, να φάνε και να περάσουν όμορφα.
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους με την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ξέροντας πολύ καλά τη διαμόρφωση του εδάφους, της βλάστησης και των δρόμων διαφυγής, σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή ευθύνης του και βλέποντας όλη αυτήν την συνάθροιση ανθρώπων και οχημάτων στην περιοχή, «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», προς όλους τους φορείς που έχουν ως τομέα ευθύνης τους την ευρύτερη περιοχή.
Κύριοι σας επισημαίνουμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σας!
Σκεφτείτε, το ενδεχόμενο του τι θα μπορούσε να συμβεί, εάν εκδηλωθεί μια μικρή πυρκαγιά στην περιοχή αυτή, με τα πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβισμένα και ανίκανα να επέμβουν από τα ατάκτως σταθμευμένα οχήματα επάνω στο δρόμο, ανεξέλεγκτα. Αναλογιστείτε τις διαστάσεις που με βεβαιότητα θα λάβει αυτή η πυρκαγιά και τα πόσα ανθρώπινα θύματα θα υπάρξουν εγκλωβισμένα, με τον πανικό να καταλαμβάνει τους χιλιάδες επισκέπτες που θα προσπαθούν να διαφύγουν από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο!
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους προτείνει άμεσα:
Τη συνεχή επιτήρηση καθ’ όλο το μήκους του δρόμου, με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτρέποντας τη στάθμευση επάνω σε αυτόν ή σε στενά και καίρια σημεία αυτού.
Την άμεση σηματοδότηση με απαγορευτική στάθμευση καθ’ όλο το μήκος του επαρχιακού δρόμου Αθηνών – Κατσιμιδίου.
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους είναι στη διάθεση όλων των φορέων να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο του ζητηθεί!
Με τιμή, το Διοικητικό συμβούλιο
του Ομίλου Φίλων του Δάσους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.