Οι εκδόσεις Κηφισιά παρουσίασαν το βιβλίο “Καταραμένη βρύση” της Έρικας Αθανασίου. Ένα εφηβικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου. Με αφορμή τους προβληματισμούς του βιβλίου, σχετικά με το αν είναι δυνατόν το νερό να ανήκει σε κάποιον, παραβρέθηκε και μίλησε ο Πέτρος Μπαστέας, συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ. Αναφέρθηκε στο νερό ως κοινωνικό αγαθό και στις πολιτικές που αμφισβητούν την χωρίς περιορισμούς διάθεσή του.

Η«Καταραμένη βρύση» της Έρικας Αθανασίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος», συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο Άλσος Κηφισιάς, το απόγευμα της Κυριακής 12 Οκτωβρίου, που γινόταν η παρουσίασή της, προκειμένου να  διαπιστώσει αν μια βρύση γίνεται να είναι καταραμένη. Ευχάριστη σύμπτωση το γεγονός ότι στην έκθεση βιβλίου, συμμετείχε και η Ελευθεροτυπία, δημοσίευμα της οποίας υπήρξε η έμπνευση του βιβλίου.

Όπως ειπώθηκε στην παρουσίαση, μια βρύση, ίσως να μη γίνεται να φέρει κάποια κατάρα, ορισμένοι όμως επιδιώκουν ώστε το νερό από δημόσιο να μετατραπεί σε εμπορικό αγαθό. Εμπεριστατωμένη άποψη για τη διαχείριση του νερού, παρουσίασε ο Πέτρος Μπαστέας, υπάλληλος και συνδικαλιστής της ΕΥΔΑΠ, Αναφέρθηκε στο νερό ως κοινωνικό αγαθό και στις πολιτικές που αμφισβητούν την χωρίς περιορισμούς διάθεσή του.

Την παρουσίαση του βιβλίου με ανάλαφρο τρόπο, που όμως έθετε πολλούς προβληματισμόυς, έκανε η φιλόλογος Ασημίνα Καλτσά. Το γεγονός ότι έθεσε πολλά θέματα φάνηκε και από το πόσος κόσμος ήθελε στη συνέχεια να εκφράσει την άποψή του πάνω σε θέματα που τέθηκαν.

Ο γνωστός Κηφισιώτης, Μάρκος Μάστρακας, αναφερόμενος σε αυτό που ειπώθηκε ότι το νερό μπορεί να προκαλέσει και πόλεμο μεταξύ όμορων κρατών.

Για το βιβλίο της μίλησε και η συγγραφέας αναφέροντας χαριτολογώντας ότι μάλλον πρέπει να γράψει πάλι γρήγορα κάποιο βιβλίο για να δει τόσους φίλους της συγκεντρωμένους. Αναφέρθηκε επίσης στο πόσο γνωστοί, φίλοι και περιστατικά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της συγγραφής διεισδύουν μέσα στο βιβλίο.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, αναφερόμενος, τόσο στο βιβλίο και τη συγγραφέα, όσο και στην επικείμενη συνεργασία των εκδόσεων Κηφισιά με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, αλλά και η δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου, πλέον σύμβουλος έκδοσης της ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της συγγραφέως, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας.

Πριν και μετά την εκδήλωση ακούστηκε μουσική από το cd «Tatiana’s Niovi» της Κηφισιώτισσας, Τατιάνας Μανωλίδου, η οποία πλέον παραδίδει μαθήματα φωνητικής, στο Πυθαγόρειο Ωδείο, στην Άνοιξη.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν έντονη πλέον όμως σε πηγαδάκια κοντά στο περίπτερο των εκδόσεων «Κηφισιά», αφού στο χώρο εκδηλώσεων ακολουθούσε εκδήλωση των εκδόσεων «Εστία»

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσω ολοταχώς Χρυσοχοΐδη για την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων σε Κηφισιά και Αγ. Στέφανο
Επόμενο άρθροΠοιους εξυπηρετεί η τρομοκρατία των αγορών

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.