ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

«Εμείς ως συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό, που αποτελούμαστε από αιρετούς και πολίτες του Δήμου Πεντέλης, αλλά και όμορων Δήμων του Πεντελικού, πλέον θα δώσουμε τη μάχη αυτή στο πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες και σε όποιο πεδίο χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και τη μετατροπή του Πεντελικού σε βιομηχανική περιοχή. Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα θα διανοείτο κανείς σήμερα να προτείνει εγκατάσταση βιομηχανικής περιοχής σε προστατευόμενη περιβαλλοντικά περιοχή και μάλιστα αναδασωτέα»
Διατυπωμένη άποψη της συντονιστικής επιτροπής κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκών στο Όρος Πεντελικό, που κάνει τον αδαή επί του θέματος να απορεί πως είναι δυνατόν να στρέφονται κάποιοι, κατά της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, αφού όλοι γνωρίζουν πως τα φωτοβολταϊκά, είναι δυνατό να συμβάλουν στην ανάπτυξη.
Εδώ αναπτύσσεται ένας λαϊκός προβληματισμός, πέρα από κάθε νομοθετική διάσταση ή συντεχνιακή σκοπιμότητα.
Πόσο και πως θα βλάψει το περιβάλλον η αναπτυξιακή εγκατάσταση που προωθείται στην αναδασωτέα περιοχή της Πεντέλης και γιατί αυτή την επιχείρηση θα πρέπει να την κάνει η ελληνική εκκλησία που αποτελεί τον θεματοφύλακα της χριστιανικής πίστης και να μη την κάνει η πολιτεία ως θεσμός και οικονομικής ανάπτυξης και ποιοι θα ωφεληθούν. Είναι ερωτήματα που θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να τα απαντήσει, πριν προχωρήσει σε ένα ακόμα πολιτικό ατόπημα, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και να εξηγήσει πριν τις εκλογές πως μπορεί η συγκεκριμένη περιοχή να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά, όταν λίγα μόλις χρόνια πριν κηρύχθηκε αναδασωτέα και μάλιστα από την ίδια αυτή πολιτική θεώρηση. Πότε η υποκρισία της πολιτείας είχε το μεγαλύτερο πρόσημο, όταν κήρυξε το Πεντελικό περιοχή φυσικού κάλους και αναδασωτέα ή σήμερα που επιχειρεί να την καταστήσει βιομηχανική.
Βρισκόμαστε κοντά στις εκλογές και έχουμε την ευκαιρία ως κάτοικοι του λεκανοπεδίου, να ζητήσουμε σαφείς πολιτικές, από όσους ενδιαφέρονται είτε να μας «σώσουν» είτε να μας οδηγήσουν σε άλλη πολιτική από αυτή που σήμερα ισοπεδώνει τη ζωή μας και σε επίπεδο περιβάλλοντος και σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας και σε επίπεδο ανάπτυξης, αλλά και σε επίπεδο λαϊκής ευημερίας.
Καλούμαστε οι πολίτες να απαιτήσουμε οι ίδιοι την ποιότητα της ζωής μας, μια και όσοι μέχρι σήμερα κυβέρνησαν τον τόπο, όχι μόνο δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση να την βελτιώσουν μέσα από την πολιτική που εφαρμόζουν, αλλά μας «υπόσχονται» ότι μετά τις εκλογές, θα την κάνουν ακόμα ποιο δύσκολη, για να μπορούν οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες, να παίρνουν ότι καλύτερο διαθέτη ο τόπος μας και στο φυσικό του περιβάλλον και στον ορυκτό του πλούτο και στις παραγωγικές του δυνατότητες και στην εργατική του δύναμη, με το λιγότερο για όλους αυτούς κόστος.
Είναι η στιγμή να τους απαντήσουμε πως ούτε ανόητοι είμαστε, ούτε τεμπέληδες όπως μας χαρακτήρισαν, ούτε πειραματόζωα της αναλγησίας τους θα γίνουμε, ούτε λευκή επιταγή θα υπογράψουμε. Αν ζητούν εμπιστοσύνη να σοβαρευτούν πρώτοι εκείνοι. Αν θέλουν τη λαϊκή ψήφο, να υπηρετούν το λαϊκό συμφέρον. Αν προωθούν φωτοβολταϊκή βιομηχανία, προέχουν προστασίας ο άνθρωπος και το περιβάλλον και μετά το πολυεθνικό κέρδος.

Προηγούμενο άρθροΤΗΕ GREY
Επόμενο άρθροΚαθαρίζουν από κράσπεδα και μάντρες, μέχρι και πινακίδες οδοσήμανσης & άλλα σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.