Στις 30 Οκτωβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας πραγματοποίησε περιοδεία στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, μέλη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων και Μελισσίων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών σχημάτων «Πεντέλη εν Δράσει» και «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ και με στόχο τη διαρκή επαφή με κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία, έλαβε χώρα συνάντηση με μέλη των Δ.Σ. των σωματείων του Σισμανογλείου και του Αμαλία Φλέμινγκ, τα οποία και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις που αφορούν στην υποβάθμιση του Σισμανογλείου και το κλείσιμο του Α. Φλέμινγκ.

Οι εργαζόμενοι αυτών των νοσοκομείων βρίσκονται εδώ και καιρό αντιμέτωποι με τις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και αποψιλώνουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και πόρους. Πολιτικές που χρησιμοποιούν προσχηματικά την ορολογία του εξορθολογισμού των δαπανών για να νομιμοποιήσουν απολύσεις και να καταργήσουν σημαντικές μονάδες και απαραίτητες οργανικές θέσεις, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, η οποία διασώζεται από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και δικαίωμα όλων. Η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών και η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτούν αλλαγή πολιτικής το συντομότερο για να σταματήσει επιτέλους η αποδιάρθρωση κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού και κοινωνικής υπηρεσίας.

Όπως έχουμε αποδείξει επανειλημμένα, οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία και τις ανάγκες της για δημόσια υγεία, παιδεία, πραγματική ανάπτυξη, διαφάνεια, κράτος δικαίου και αλληλεγγύη. Ανάγκες στις οποίες οι προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης δίνουν ρεαλιστικές απαντήσεις, λύσεις και τη μόνη προοπτική για έξοδο από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου, 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.