Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου στο Δημοτικό Κατάστημα Κηφισιάς, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη διάθεση, ενόψει των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων τους, τον καθορισμό των ωρών λειτουργίας τους και το βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.
Στη συνεδρίαση προσήλθαν οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: από τη ΝΔ ο Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο Παναγιώτης Κανακάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, η Γιώτα Καραγιάννη από το ΠΑΣΟΚ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παναγιώτης Μακαρούνης, η Ελένη Ζόμπολα από το ΚΚΕ, ο Φραντζέσκο Βιαννέλο από τη ΔΗΜΑΡ, ο Κώστας Κοτσόπουλος από την Κοινωνική Συμφωνία και από τους Οικολόγους Πράσινους ο Σταύρος Αγογλωσσάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις για τους δημοτικούς χώρους, όπου θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα, τα οποία καθορίστηκαν στα εξής σημεία, όπως και για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
ΝΔ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κασσαβέτη στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή της Λεωφ. Κηφισίας & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία.
ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά και το δεύτερο στην οδό Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.
ΠΑΣΟΚ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή Λεβίδου & Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά και το δεύτερο Ελ. Βενιζέλου & Πλαστήρα στη Νέα Ερυθραία.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τοποθέτηση τριών εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη 7 στην Κηφισιά, το δεύτερο στην οδό Γρηγορίου Ε’ στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.
ΚΚΕ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Παναγίτσας στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Αγ. Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία.
ΔΗΜΑΡ: Τοποθέτηση ενός εκλογικού περιπτέρου στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κολοκοτρώνη.
Οικολόγοι Πράσινοι: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία.
Κοινωνική Συμφωνία: Τοποθέτηση τριών εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Λεβίδου στην Κηφισιά, το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλατεία Ελαιών (Ελαιών & Χαράς) στη Νέα Κηφισιά.
Εκτός από την τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων για την προεκλογική προβολή του, κάθε πολιτικό κόμμα έχει δικαίωμα τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, τριών τραπεζιών – ομπρελών εντός των ορίων του δήμου, τα οποία θα απομακρύνονται τις βραδινές ώρες με ευθύνη των κομμάτων.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επισήμανε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι με βάση την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στους δήμους, απαγορεύεται η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό και τους κάλεσε να γίνει πίστη εφαρμογή του Νόμου και του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης.
Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.
Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάιντς) σε ανοικτούς χώρους που καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.
Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.
Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων.
Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.
Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν. Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.