ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ – Ρεπορτάζ: Γιώργος Κανελλόπουλος

[divider]

Δέσμευση Σπίρτζη για τους µόνιµους κατοίκους των ∆ήµων Κηφισιάς, ∆ιονύσου και Αχαρνών, για ελεύθερη διέλευση και μετά τη λειτουργία των νέων πλευρικών σταθμών.

Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατοίκους και εργαζόμενους στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου. Έπειτα από τις συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, όπου οι τοπικοί φορείς, οι δημοτικές Αρχές, αλλά πρόσφατα και η Περιφέρεια Αττικής, κατέδειξαν με εμφατικό τρόπο τις περιβαλλοντικές και οικονομικές παρενέργειες για ένα θέμα που «καίει» κυριολεκτικά, κυβέρνηση και παραχωρησιούχοι φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την εφαρμογή ελκυστικότερης πολιτικής διοδίων.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις -αν και σε προεκλογικούς τόνους- του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρτζη, μετατίθεται για το τέλος του 2018 η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Βαρυμπόπης και Αγίου Στεφάνου, ενώ για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Αχαρνών, προβλέπεται ελεύθερη διέλευση και μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών. Η 12η Αυγούστου βρήκε τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Υποδομών και δίπλα του τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα έργα στους οδικούς άξονες, με λεπτομερέστερη αναφορά στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ (τμήμα από ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ έως ΣΚΑΡΦΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ), για τον οποίο και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων στη Β/Α Αττική, για τα όσα σχεδιάζονται στην περιοχή τους. Και όλα αυτά φυσικά… μέχρι νεωτέρας, καθώς η επόμενη και καθοριστική φάση της υλοποίησης των παραπάνω δεσμεύσεων θα κριθεί μετά τις εκλογές.

Μετατίθεται για το τέλος του 2018 η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Βαρυμπόπης και Αγίου Στεφάνου, ενώ για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Αχαρνών, προβλέπεται ελεύθερη διέλευση και μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης, λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Η 12η Αυγούστου βρήκε τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Υποδομών και δίπλα του τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα έργα στους οδικούς άξονες, με λεπτομερέστερη αναφορά στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ (τμήμα από ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ έως ΣΚΑΡΦΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ), για τον οποίο και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς & Διονύσου για τα όσα σχεδιάζονται στην περιοχή τους.

Εκπτώσεις στις τιμές των διοδίων, δωρεάν διελεύσεις για κατοίκους, αλλά και όσους μετακινούνται εντός δήμων και μετάθεση της ολοκλήρωσης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες κατά 1,5 χρόνο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας προεκλογικό τόνο στις ανακοινώσεις.

Κυβέρνηση και παραχωρησιούχοι φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την εφαρμογή ελκυστικότερης πολιτικής διοδίων σε δύο από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης. Όπως ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης, οι διευκολύνσεις στον τρόπο τιμολόγησης των διοδίων αφορούν στην Ιονία Οδό (Αντίρριο – Γιάννενα και Μεταμόρφωση – Σκάρφεια) και τον άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Λαμία – Ξυνιάδα – Ε65). Η συμφωνία περιλαμβάνει, εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης, την παράταση της ολοκλήρωσης των έργων κατά 17 μήνες για την Ιονία Οδό και κατά 18 μήνες για τον Ε65. Αποτέλεσμα είναι από τα τέλη του 2015, που είχε προγραμματιστεί η ολοκλήρωσή τους, αυτή να μετατίθεται για το 2017, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τον τρόπο χρηματοδότησης των έργων μέσω του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά για τους δύο αυτοκινητόδρομους συμφωνήθηκαν:

• Δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων για ενδοδημοτικές μετακινήσεις, όπου δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. «Μόνο στα όρια του δήμου Ωρωπού υπάρχουν επτά σταθμοί διοδίων, χωρίς να παρέχονται εναλλακτικές διελεύσεις» δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης. Οι δήμοι στους οποίους ισχύει η ρύθμιση είναι Ωρωπού, Θηβαίων και Ορχομενού.

• Οι διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων οχημάτων που ανήκουν ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ θα διεξάγονται δωρεάν.

• Εκπτώσεις (στις 40 διελεύσεις/μήνα, τουλάχιστον 5 δωρεάν, το 12,5% των μετακινήσεων) θα παρέχονται σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν διόδια. Πρόκειται για εργαζόμενους με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας που χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο.

• Πρόκειται άμεσα να εκπονηθεί μελέτη για τη δημιουργία και εφαρμογή αναλογικού συστήματος διοδίων χιλιομετρικής χρέωσης, η οποία θα εφαρμοστεί με την ολοκλήρωση των έργων.

• Μετατίθεται για το τέλος του 2018 η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Βαρυμπόπης και Αγίου Στεφάνου, ενώ για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου, προβλέπεται ελεύθερη διέλευση και μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών.

• Σε περίπτωση που οι Δήμοι παρέχουν υπηρεσίες (π.χ. αποκομιδής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κ.ά.) στα έργα παραχώρησης θα πρέπει να καταβάλλονται δημοτικά τέλη.

• Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που καθυστερούν την ολοκλήρωση δημοσίων έργων, όπως είναι απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, αρχαιολογικές έρευνες. Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης ότι οι παραχωρησιούχοι θα ανακαλέσουν τις ποινικές διώξεις και τις αγωγές κατά των κοινωνικών δικτύων πολιτών που είχαν κινητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην πληρωμή διοδίων.

Περιβαλλοντικές & οικονομικές παρενέργειες

Τη σφοδρή αντίθεσή τους στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόπη και Άγιο Στέφανο έχουν ήδη εκφράσει από κοινού και με μαζικές κινητοποιήσεις τους, Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και κινήματα πολιτών της Βορειονατολικής Αττικής, συστήνοντας, μάλιστα, για το σκοπό αυτό Παναττική Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να τα αποτρέψουν, όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν παρουσιάσει σημαντικά επιχειρήματα που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργηση και των υφιστάμενων σταθμών διοδίων εντός του αστικού ιστού, όπως είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων και της Β/Α Αττικής γενικότερα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου που εργάζονται στις περιοχές αυτές και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, καθώς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται σε παράδρομους της εθνικής οδού που προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν και παράλληλα τους εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο. Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από την προγραμματισμένη κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόπη και τον Άγιο Στέφανο.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειοανατολικής Αττικής δεν αντέχουν άλλο την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους.

Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο, λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων, καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σχεδιασμοί για νέους σταθμούς διοδίων στο κόμβο της Βαρυμπόπης και του Αγίου Στεφάνου χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότατη αύξηση στην τοπική κυκλοφορία. Η κυκλοφορία μέσω των παραδρόμων που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση καθώς:

• Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφάλειας.

• Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου.

• Δεν λαμβάνονται υπόψη οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

• Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δικτύου παραδρόμων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις.

• Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Ωστόσο, οι συμβάσεις παραχώρησης επιτρέπουν στις εταιρίες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά, όπου θέλουν, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις και καταστρέφοντας το περιβάλλον, καθώς και να αυξάνουν τις τιμές, αδιαφορώντας για τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι συμβάσεις παραχώρησης αγνοούν:

• Την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύουσες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα.

• Τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

• Τη ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού.

• Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

• Την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική πληρώνοντας διόδια.

 

kyriazopoulos

Έντονος προβληματισμός από τους κατοίκους των Αδαμών

Η περίοδος των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου δεν συνηγορούσε για ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, όμως είχαμε τα πρώτα σχόλια – απόψεις από τον Δημήτρη Κυριαζόπουλο, πρόεδρο του ΚΗΦΙΣΟΥ, ο οποίος όπως μας είπε, προτίμησε τις διακοπές του να τις κάνει στις ΑΔΑΜΕΣ. Μας είπε λοιπόν ο Δ. Κυριαζόπουλος τα ακόλουθα: «Μας χαροποίησε κ. Κανελλόπουλε κατ’ αρχήν το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του ο  υπουργός επιβεβαίωσε κατά κατηγορηματικό τρόπο ότι όπου δεν υπάρχουν παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές, η επιβολή διοδίων δεν είναι επιτρεπτή. Θέση που ως τοπικές κοινωνίες εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου και ως Δήμοι Κηφισιάς & Διονύσου προβάλαμε και υποστηρίξαμε από τότε που το θέμα ανέκυψε, το 2008/2009 και περιήλθε εις γνώση μας.

Μας προβλημάτισε όμως σοβαρά η αναφορά ότι παραμένει η σχεδίαση για εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμών Πλευρικών Διοδίων στον Α/Κ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ και ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ από το 2018. Δεν παραγνωρίζεται και δεν υποτιμάται το θετικό της σχεδιαζόμενης απαλλαγής των μονίμων κατοίκων των Δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου, από την καταβολή διοδίων για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις τους. Όμως με την εγκατάσταση & λειτουργία του Σταθμού Πλευρικών Διοδίων στους Α/Κ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ & ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, παραμένει το ιδιαίτερο σοβαρό θέμα της κυκλοφοριακής & περιβαλλοντικής επιβαρύνσεως. Παραμένει δηλαδή, η σοβαρή επιβάρυνση εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου σε περιοχές αμιγούς κατοικίας που θα προκύψει (όπως λεπτομερώς αναφέρονται και στις απόψεις επί του περιεχομένου της προ έτους σχολιασθείσης ΜΠΕ) από την υπερτοπική κυκλοφορία που θα θέλει να αποφύγει την πληρωμή διοδίων και θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο των εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου οικιστικών περιοχών. Αυτός ως γνωστόν ήταν και παραμένει ο κύριος λόγος των αντιρρήσεων των Τοπικών Κοινωνικών και των Δήμων που οδήγησε τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των υπουργών 2009 (Θ. Ξανθόπουλο), 2013 (Μ. Χρυσοχοΐδη) να αναβάλουν την εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Πλευρικών Διοδίων στους προαναφερθέντες Κόμβους.

Μας προβλημάτισε επίσης η μη αναφορά στο γνωστό και σοβαρό θέμα της αποκαταστάσεως της προσωρινά διακοπείσης το 2004 λειτουργίας του βασικού οδικού άξονα ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ – ΕΛΑΙΩΝ – ΙΛΙΣΙΩΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ (ρεύμα προς ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ) με την κατασκευή ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ στην προέκταση της οσού ΙΛΙΣΙΩΝ. Πιστεύοντας ότι η μη αναφορά οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. υπουργός εστίασε τις ανακοινώσεις του κυρίως στο θέμα των Πλευρικών Διοδίων, θεωρώ απαραίτητο να υπενθυμίσω τα ακόλουθα:

Η εκτέλεση αυτού του έργου που απεφάσισε το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2004, 3 χρόνια προ της υπογραφής της συμβάσεως παραχωρήσεως (2007) αποτελούσε ρητά αναληφθείσα υποχρέωση προς τον Δήμο Κηφισιάς και τις εκατέρωθεν τοπικές κοινωνίες και δεν μπορεί να συσχετισθεί με το όλο έργο της παραχωρήσεως και ιδιαίτερα με την εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Πλευρικών Διοδίων στην περιοχή μας.

Εάν προκύπτουν υποχρεώσεις του Δημοσίου για το έργο αυτό προς τους παραχωρησιούχους είναι ένα θέμα του υπουργείου που πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν και το έργο να υλοποιηθεί ώστε να εκλείψει η κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά απαράδεκτος κατάσταση που βιώνουμε ως προσωρινή επί μια 10ετία. Κατάσταση που είναι πρόξενος σωρείας τροχαίων εγκυμονούσα σοβαρούς κινδύνους ζωής εκ τροχαίων, όπως συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν.

Υπ’ όψιν ότι το υπουργείο με έγγραφό του με ημερομηνία 4/3/2014 έχει ενημερώσει τον Δήμο μας και την τοπική κοινωνία μας (ΑΔΑΜΕΣ) ότι το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί προ του τέλους του διανυομένου έτους (2015).

Αυτές είναι οι πρώτες κατ’ αρχήν επισημάνσεις μου ως προς τα ανακοινωθέντα. Ασφαλώς υπάρχουν αρκετά σημεία που απαιτούν διευκρινίσεις (π.χ. ποιες συγκεκριμένα εννοούνται ενδοδημοτικές μετακινήσεις όταν μιλάνε για την περιοχή των Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς) για τις οποίες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια με τη συνδρομή και τις ενέργειες του Δήμου μας να τις αποκτήσουμε. Η συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων και των άμεσα ενδιαφερομένων τοπικών κοινωνιών με τον υπουργό, όπως έγινε το 2009 (με τον Θ. Ξανθόπουλο) και το 2013 (με τον Μ. Χρυσοχοΐδη) θα δώσει την ευκαιρία να διευκρινισθούν πολλά από τα στοιχεία αλλά και να τεθούν υπ’ όψιν του υπουργού στοιχεία και απόψεις προς συνεκτίμηση πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Θα κλείσω την αναφορά μου στο θέμα με τις ακόλουθες προσωπικές απόψεις μου:

Τα όσα βιώνουμε από το 2008/2009 μέχρι και σήμερα ως προς το θέμα των Πλευρικών Διοδίων στην περιοχή μας είναι απότοκα μιας λανθασμένης σχεδιάσεως του ΥΠΕΧΩΔΕ την περίοδο 2006 / αρχές 2007 που ενέταξε το εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής έτοιμο τμήμα του Ε-75 από ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ – ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ στο έργο της παραχώρησης με πρόβλεψη δυνατότητος επιβολής Πλευρικών Διοδίων χωρίς να συντρέχουν οι προς τούτο προϋποθέσεις ως απέδειξε η εν συνέχεια και μέχρι σήμερα εξέλιξη του θέματος, διότι ούτε παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές υπήρχαν ούτε ήτανε και είναι δυνατόν να δημιουργηθούν όταν αναφερόμεθα στο τμήμα Α/Κ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ, Α/Κ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να μπορεί να δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα χωρίς οι κάτοικοι (σημερινοί, αυριανοί και μελλοντικοί) των εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου περιοχών να υποχρεωθούν να παίξουν τον ρόλο της ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ.

Το εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής τμήμα του αυτοκινητοδρόμου πρέπει κατόπιν συμφωνίας με τους παραχωρησιούχους να εξαιρεθεί από το έργο παραχώρησης και να αντιμετωπίζεται κυκλοφοριακά όπως και το λοιπό τμήμα του Ε-75 από ΦΑΛΗΡΟ έως ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Τα προσδοκόμενα έσοδα για τον παραχωρησιούχο από την είσπραξη διοδίων στους προς εγκατάσταση σταθμούς διοδίων στους Α/Κ ΒΕΡΥΜΠΟΠΗΣ και ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ για τα 30 χρόνια της ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης εκτιμάται ότι μπορούν να εξευρεθούν και να καταβάλλονται με δεδομένο ότι η είσπραξή των διαχέεται στα 30 χρόνια.

Η συντήρηση – λειτουργία του τμήματος του Ε-75 από ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ έως και Α/Κ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ θα αντιμετωπίζεται ενιαία, όπως σήμερα αντιμετωπίζεται το τμήμα από ΦΑΛΗΡΟ έως ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.