Ερωτηματικά για το ποσό των 238.282,12 ευρώ που στοίχησε το 2009 η κατασκευή της  ιστοσελίδας του Δήμου Κηφισιάς και χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ, διατυπώνει η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, κάνοντας λόγο για «προκλητική δαπάνη». Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ, επισημαίνονται τα εξής:

«Η Νέα Διοίκηση συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που κινδύνευαν να χαθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα με τίτλο ‘‘Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Κηφισιάς’’. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 61.500 ευρώ το οποίο θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αιτήματος και παρακολούθηση της πορείας διεκπεραίωσης του σε 24ωρη βάση.

Να σημειώσουμε πως στο εν λόγω πρόγραμμα η Νέα Διοίκηση συνάντησε δυσκολίες καθώς έλειπαν σημαντικά στοιχεία από το φάκελο υποβολής της πρότασης από την προηγούμενη Διοίκηση  και επίσης η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ζητούσε επίμονα διευκρινήσεις για την συνάφεια του εν λόγω προγράμματος με προηγούμενο έργο του επιχειρησιακού πρόγραμμα με τίτλο ‘‘Κοινωνία της Πληροφορίας’’ του Γ’ ΚΠΣ συμβατικής αξίας 238.282,12 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε το 2009 και αφορούσε το site του Δήμου (kifissia.gr).

Η Νέα Διοίκηση του Δήμου για την προκλητική αυτή δαπάνη επεσήμανε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως προκύπτουν ερωτηματικά δεδομένου πως το ποσό των 238.282,12 ευρώ είναι πολύ υψηλό για την κατασκευή ιστοσελίδας, έστω «portal». Κατά την συνεδρίαση η προηγούμενη Διοίκηση επιβεβαίωσε ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό για το site.

Επιπλέον η προηγούμενη Διοίκηση και σε άλλο θέμα αδράνησε και επεδίωξε μάλιστα την αποχώρηση της από πρόγραμμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ που αφορά κοινωφελές έργο προς όφελος ανέργων Δημοτών. Πρόκειται για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ‘‘Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ’’, στο πλαίσιο των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης από την οποία αποφάσισε αδικαιολόγητα να αποχωρήσει η ‘‘Μένανδρος ΑΕ’’ που ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς, τόσο από συντονιστής όσο και από εταίρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τουλάχιστον 51.000 ευρώ.

Να τονίσουμε μάλιστα πως η εν λόγω πρόθεση αποχώρησης της ‘‘Μένανδρος ΑΕ’’ εκφράστηκε μετεκλογικά, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Διοίκησης».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.