ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αυθαίρετη και επικίνδυνη θα έλεγε κανείς για την πολιτική ζωή του τόπου, είναι η άποψη κάποιων «αγανακτισμένων» που προέρχονται από τα συστημικά κόμματα Ν.Δ., ΛΑΟΣ και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, άποψη με την οποία κατηγορούν τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως μια καινούρια δεξαμενή ψήφων, στην οποία προσδοκούν την εξιλέωσή τους οι αποτυχημένοι, τα «λαμόγια» και οι «γλείφτες» όπως τους λένε, της ανάλγητης πολιτικής και οικονομικής ζωής στη χώρα μας.
«Αν είναι να μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σάρα και τη μάρα των πουλημένων που κατέστρεψαν τη χώρα, που στέρεψαν την τσέπη μου και εξαφάνισαν την αξιοπρέπειά μου, ευχαριστώ δεν θα πάρω, τονίζει με έμφαση ο συνομιλητής μου και συνεχίζει λέγοντας. Προσβλέπω στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και προσδοκώ από τη ριζοσπαστική αριστερά. Όμως πως είναι δυνατόν, μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που μαστίζει τη χώρα, που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο, να μην έχει που να πάει, με μια αριστερά που δείχνει σαν να μισεί τον εαυτό της, βλέποντας τις κοινωνικές δυνάμεις έτοιμες να την αγκαλιάσουν… Που θα πάει ρε φίλε αυτός ο κόσμος; Με ένα ΚΚΕ κατσικομένο στον δογματισμό του, με έναν Κουβέλη «κολυμβήθρα» των ανομιών του ΠΑΣΟΚ και έναν Τσίπρα που βγάζει κορώνες και το μόνο που βλέπει ο κόσμος από αυτόν, είναι να στηρίζει τους λαθρομετανάστες, την ώρα που ο Έλληνας μένει άνεργος, που απειλείται από κάποιους που στις πατρίδες τους καγκελώνονται τα βράδια να μη μπει ο γείτονας και τους σκοτώσει για μια φέτα ψωμί…»
Όπα μεγάλε, παραπήρες φόρα και λες ανακρίβειες… «Μη με διακόπτεις δεν λέω ανακρίβειες και δες εσύ, γιατί εγώ το βλέπω ποια πολιτική πουλάει. Γιατί νομίζεις ότι ανεβαίνει το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή; Ελλάδα πουλάνε και ο κόσμος αυτό αγοράσει. Νιώθει ταπεινωμένος και φοβισμένος ο έλληνας πολίτης σήμερα. Βλέπει τους λαθρομετανάστες να τον απειλούν και τον Τσίπρα να τους υποστηρίζει και ξέρεις πόση ζημιά του κάνει αυτό. Ξέρω φίλους από το ΠΑΣΟΚ που λένε….»
Παραπήρες φόρα φίλε μου και σου επαναλαμβάνω πως λες ανακρίβειες, τουλάχιστον για ότι αφορά στη ριζοσπαστική αριστερά και τον Τσίπρα. Ποιος λέει ότι ο Τσίπρας στηρίζει τους λαθρομετανάστες; Ποιος λέει ότι βγάζει κορώνες στα κανάλια; Ποιος λέει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει Ελλάδα; Πόσο ποιο απλά να εξηγήσει στον Έλληνα τη μία και μόνη φράση, που πουλάει πραγματικά Ελλάδα και η οποία εμπεριέχεται στην πολιτική πρότασή του, με τις καθαρότατες και ελληνικότατες λέξεις όπως, Αναδιανομή του Πλούτου, όχι μόνο σε εθνικό και ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο;
Με το να ζητούν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για τους μετανάστες, δεν σημαίνει ότι στηρίζουν τους λαθρομετανάστες, όπως εσκεμμένα, αλλά και εργολαβικά, υποστηρίζουν τα συστημικά κόμματα και οι υπάλληλοί τους κονδυλοφόροι και τηλεπαρουσιαστές, των χρεοκοπημένων ΜΜΕ στη χώρα. Αν ενημερώνεσαι από αυτούς και δεν μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις την εφημερίδα η Αυγή, να δεις τι λένε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν μπαίνεις στα σάϊτ, http://syn.gr και (άνθρωπος του διαδικτύου είσαι), όπου υπάρχουν όλα όσα λέγονται, αποφασίζονται και προτείνονται και ενημερώνεσαι μόνο από τα δυο τρία «μεγάλα» ΜΜΕ τα οποία ξεπερνούν σε χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο κατά πολύ του εκατομμυρίου σε ευρώ, θα μου επιτρέψεις φίλε μου να σου πω, πως δεν σου φταίει καμιά αριστερά, κανένα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και κανένας Τσίπρας. Αν ο κόσμος όπως λες αγοράζει Ελλάδα, από το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, είναι και δικό του πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, ούτε λαϊκίζουν, ούτε εθελοτυφλούν. Ζητούν ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αναδιανομή του πλούτου. Ζητούν συμμετοχή του ενεργού πληθυσμού της χώρας, χωρίς δογματισμούς και περιχαρακώσεις στηριγμένη στην αρχή της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της δημοκρατίας.
Η ριζοσπαστική αριστερά και ο Τσίπρας, ζητώντας μέτωπο ενότητας για ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, λένε στο λαό, απέτυχαν οι πολιτικές της πλουτοκρατίας, απέτυχαν οι δογματικές περιχαρακώσεις, απέτυχαν οι προσωπικές στρατηγικές και τα ατομικά αλισβερίσια. Τούτη είναι η δική σου ώρα. Μπορείς να την κατακτήσεις. Το πολιτικό τοπίο είναι προς γνώσιν πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η φωνή σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.