Προτάσεις προκειμένου να επανενταχθεί ο Δήμος Κηφισιάς στο πρόγραμμα φροντίδας «Μητέρα και Παιδί» και την στέγασή του, καθώς και όλων των ιατρείων του ΠΕΔΥ στη Νέα Ερυθραία, καταθέτει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ του Νίκου Χιωτάκη, εκφράζοντας, παράλληλα, «την αυτοδιοικητική θλίψη την μεταφορά των υπηρεσιών στο Μαρούσι, επί διοίκησης Θωμάκου».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής:

«Οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και η τελευταία του Νίκου Χιωτάκη είχε επιτύχει από το ΙΚΑ, αφενός την παραμονή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μισθωμένο από τον ασφαλιστικό οργανισμό κτίριο και αφ’ ετέρου την εύρυθμη λειτουργία του σε πληρότητα ιατρείων, καθώς και την επιπλέον στέγαση και λειτουργία τμήματος «μητέρα και παιδί» που εξυπηρετούσε εκατοντάδες δημότισσες.

Με αυτοδιοικητική θλίψη παρακολουθούμε σήμερα επί διοικήσεως Γεωργίου Θωμάκου, να μεταστεγάζονται τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και να χάνεται μία προσπάθεια και όραμα σύγχρονων νοσηλευτικών ιατρικών διαγνωστικών και συμβουλευτικών παροχών για τις μητέρες και τα παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα «μητέρα και παιδί». Εν αντιθέσει με το Δήμο Αμαρουσίου στον οποίο περιέχεται και αυτή η εξαιρετική προνοιακή δράση.

Η παράταξή μας διακατεχόμενη μόνο από πνεύμα αλληλεγγύης για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου μας και των δημοτών μας, καταθέτει δημόσια στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς πρόταση:

– Άμεσα και από κοινού όλων των μελών του Δ.Σ. με διαβήματα στην Κεντρική Διοίκηση και στον αρμόδιο φορέα, ώστε να επανενταχθεί ο Δήμος μας στο πρόγραμμα φροντίδας «μητέρα και παιδί» και να λειτουργήσει άμεσα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, στο μισθωμένο Δημοτικό χώρο όπου στεγαζόταν η πρώην Δημοτική Επιχείρηση Νέας Ερυθραίας (ως λύση ανάγκης).

– Να στεγαστούν όλα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ σε ενδεδειγμένο κτίριο στη Νέα Ερυθραία, ως έχει άλλωστε υποχρέωση ο εν λόγω ασφαλιστικός φορέας από το νόμο».

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.