Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 Νεανίδων της Κηφισιάς, γιορτάζουν τον τερματισμό τους στη 3η θέση που τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Από αριστερά Τόκα Ε. Κολλιοπούλου Μ. Γκούσιν Τ. και Παπαχρήστου Ε.

Οι πολύ καλές επιδόσεις στα διάφορα αγωνίσματα, εκτός από τα 9 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) που κέρδισαν οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου, ανέδειξαν το ΓΣ Κηφισιάς στην 1η θέση- μεταξύ των 138 Συλλόγων που μετείχαν στους αγώνες από όλη την Ελλάδα- με 179,5 βαθμούς

  Σημαντικές επιτυχίες, κατέγραψε και φέτος ομάδα αθλητριών και αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς (Γ.Σ. Κηφισιάς), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων του ΣΕΓΑΣ, που έγινε το Σαββατοκύριακο 30 Ιούνη και 1 Ιούλη στο αθλητικό στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, με τη συμμετοχή 138 αθλητικών συλλόγων και Ενώσεων από ολόκληρη την Ελλάδα. Το μέγεθος των επιτυχιών, αποτυπώνεται τόσο με τα 9 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) που κέρδισαν οι αθλήτριες και αθλητές του Συλλόγου όσο και από το γεγονός ότι- χάρη σ’ αυτές τις σπουδαίες επιδόσεις- ο Γ. Σ. Κηφισιάς στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Με τους 179, 5 βαθμούς που συγκέντρωσε συνολικά ο Γ. Σ. Κηφισιάς,  κατέκτησε την 1η θέση, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση – και με διαφορά- τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο με 149 βαθμούς και στην Τρίτη την Γ.Ε. Ηρακλής Θεσσαλονίκης με 114 βαθμούς. Την 20μελή ομάδα των 13 αθλητριών και 7 αθλητών του Γ.Σ. Κηφισιάς, συνόδευσαν- εκτός από τους προπονητές τους- ο αρχηγός στίβου Βασίλης Φίλιππας και ο έφορος στίβου Γιώργος Κουφίδης.

Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων από τον ΓΣ Κηφισιάς  καθώς και των 9 μεταλλίων που μοιράστηκαν οι αθλήτριες και αθλητές του Συλλόγου, δεν ήρθε τυχαία. Ήταν καρπός της συστηματικής και επίπονης προσπάθειας τόσο των αθλητών και αθλητριών του Γ.Σ. Κηφισιάς (που πρέπει να «παντρεύουν» το διάβασμα για τα μαθήματα στο Λύκειο ή το Πανεπιστήμιο με τις τακτικές προπονήσεις) όσο και των προπονητών και της διοίκησης του Συλλόγου.

Θριάμβευσαν οι Νεανίδες

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάδειξη του Γ.Σ. Κηφισιάς στην 1η θέση, την είχαν- και στο φετινό Πρωτάθλημα- οι Νεανίδες, που ξανακέρδισαν (όπως και πέρσι) την 1η θέση μεταξύ των 138 συλλόγων, αφήνοντας πίσω τους στη 2η θέση τον Γ.Σ. Γλυφάδας (με 89 βαθμούς και τον Γ.Σ. Αρκαδίας με 68 βαθμούς.

Οι σημαντικότερες επιδόσεις που κατέγραψαν στο φετινό πρωτάθλημα Ε/Ν του ΣΕΓΑΣ, οι 13 Νεανίδες του Γ.Σ. Κηφισιάς, ήταν οι ακόλουθες:

 • Τόλιου Α.- Βαγενά Α.- Παπαχρήστου Ε. και Τσιουτσιουμάνου Μαργαρίτα, που κέρδισαν την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στη Σκυταλοδρομία 4Χ100, τερματίζοντας την κούρσα σε 49:53.
 • Γκούσιν Τατιάνα, που πέρασε με άνεση τον πήχη στο ύψος, στα 1,83 μέτρα  κερδίζοντας την  1η θέση και χρυσό μετάλλιο.
 • Στεφανίδη Γεωργία, που κατέκτησε την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, περνώντας με άνεση τον πήχη στα 4 μέτρα.
 • Τσιουτσιουμάνου Μαργαρίτα, η οποία κέρδισε τη ένα άργυρο και ένα χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας στη 2η θέση κούρσα των 200μ με επίδοση 25:24 και στην 3ηθέση την κούρσα των 100μ. με επίδοση 12:65.
 • Τόκα Ελπίδα, η οποία κατέκτησε την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας την κούρσα των 400μ με εμπόδια σε χρόνο 64:46
 • Κολλιοπούλου Μ. – Παπαχρήστου Ε. – Γκούσιν Τατιάνα και Τόκα Ελπίδα, που κέρδισαν την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400, με επίδοση 4:09.58

Πολύ καλές επιδόσεις, σημείωσαν επίσης οι παρακάτω αθλήτριες του Γ.Σ. Κηφισιάς:

 • Στούμπου Λύδια, 4η θέση στο επί κοντώ, με επίδοση 3,60 μέτρα
 • Παναγιωτοπούλου Ιουλία- Ελένη, 5η θέση στα 5.000μ με επίδοση 20:29.07 και 14η θέση στα 3.000μ με επίδοση 11:25:12
 • Τόλιου Αικατερίνη, 6η θέση στα 200μ. με επίδοση 26.10
 • Χαλκιαδάκη Μάρθα, 8η θέση στο μήκος με επίδοση 5,41 μέτρα.
 • Βαγενά Κατερίνα, 9η στο επί κοντώ, με επίδοση 3,40 μέτρα.

Οι επιδόσεις των Εφήβων

Από την 7μελή ομάδα των Εφήβων, τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν οι αθλητές του Γ.Σ. Κηφισιάς, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα:

 • Ρούσσης Ευάγγελος, κατέκτησε τη 2η θέση και αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας την κούρσα δρόμου 100μ με επίδοση 11:21
 • Ζέκιο Ε.Αράπογλου Ε.- Χατζόπουλος Γ. και Ρούσσης Ε., που κέρδισαν αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας στη 2η θέση τη σκυταλοδρομία 4Χ100 με επίδοση 43.
 • Μπακολουκάς Ιάσων, 7ος στο επί κοντώ με επίδοση 4,4ο μέτρα

 Καλή εμφάνιση, έκαναν και οι παρακάτω αθλητές του Συλλόγου:

 • Αποστολίδης Αλέξανδρος- Θωμάς, 10ος στα 1.500μ. με επίδοση 4:20.07
 • Μίλλερ Ι.- Αποστολίδης Α.- Αράπογλου Ε. και Χατζόπουλος Γ. που τερμάτισαν 13οι την σκυταλοδρομία 4Χ400μ σε χρόνο 3:35.21

Ο Ζέκιο Ελμπάντρις, λόγω τραύματος, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια θέση στο ύψος, καθώς όλα τα άλματα του βγήκαν άκυρα.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι οι αθλήτριες Γκούσιν Τατιάνα και Στεφανίδη Γεωργίας, με τις πολύ καλές επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, δεν ανταμείφθηκαν μόνο με τα χρυσά μετάλλια για την 1η θέση, αλλά κέρδισαν και το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, που θα γίνει από 10 ως 5 Ιουλίου στην Βαρκελώνη. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Ρεπορτάζ:  Λάμπρος ΤΟΚΑΣ

 Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 Νεανίδων της Κηφισιάς, γιορτάζουν τον τερματισμό τους στη 3η θέση που τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Από αριστερά Τόκα Ε. Κολλιοπούλου Μ. Γκούσιν Τ. και Παπαχρήστου Ε. 

Το μήκος των ανδρών ήταν το αγώνισμα που κέρδισε τις εντυπώσεις στα φετινά «Βενιζέλεια» που έγιναν στα Χανιά. Ο Δημήτρης Διαμαντάρας ήταν εκείνος που σημείωσε την καλύτερη επίδοση (8,11 μ.), όμως, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Λούη Τσάτουμα.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,98 μ., το σημαντικότερο όμως από όλα ήταν ότι δεν πόνεσε. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση, ο οποίος του στέρησε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όμως δείχνει σε ανοδική πορεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Τσάτουμας, ο οποίος στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στα 7,97 μ., ήταν δεύτερος πίσω από τον Διαμαντάρα, ο οποίος είχε καλύτερο άλμα στα 8,11 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ένα άλμα πάνω από τα 8,20 μ., που θα του έδινε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο αθλητής, ο οποίος είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 8,04 μ., θα αγωνιστεί το Σάββατο στα Τοφάλεια, στην τελευταία του ευκαιρία να βγάλει εισιτήριο για Λονδίνο. Αντίθετα σε κακή μέρα βρέθηκε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έκανε τρία άκυρα άλματα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του.

“Δείχνω ότι είμαι πολύ καλύτερα και ότι ανεβαίνω προπονητικά. Ο στόχος ήταν να κάνω ένα άλμα εκεί κάπου στα 8,00 μ. και είμαι ευχαριστημένος που το πέτυχα. Περισσότερο με ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν πόνεσα. Τώρα έχω τον χρόνο να κάνω την προπόνηση που πρέπει ώστε να είμαι δυνατός στο Λονδίνο”, είπε ο Τσάτουμας, που δεν εκτέλεσε την έκτη και τελευταία προσπάθεια του, προκειμένου να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

“Το τελευταίο άλμα ήταν πάνω από το όριο, όμως ήταν λίγο άκυρο. Αυτά συμβαίνουν. Το πάλεψα όσο μπορούσα, μόλις την Δευτέρα γύρισα από το Ελσίνκι και ήρθα απευθείας στα Χανιά. Υπάρχει ένας ακόμη αγώνας, όπου θα έχω την ευκαιρία να πιάσω το όριο”, είπε από την πλευρά του ο Διαμαντάρας.

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου, ο Αντώνης Μάστορας, έδειξε να βρίσκει και πάλι το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Ο 21χρονος άλτης του ύψους ανέβηκε πάνω από τα 2,23 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,21 μ. από το 2008. ο αθλητής απέτυχε στη συνέχεια στα 2,26 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στο υπόλοιπο της σεζόν. “Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ μου, το οποίο κρατούσε από το 2008. Επόμενος αγώνας θα γίνει εκτός απροόπτου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα”, είπε ο Μάστορας.

Στα 400 μ. εμπ. η Χριστίνα Χαντζή επικράτησε με 58.95 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ενώ στο τριπλούν, ο Δημήτρης Τσιάμης, με καλύτερη προσπάθεια στα 16,46 μ., έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (16,85 μ.) και πλέον θα αγωνιστεί στα Τοφάλεια. Νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Κύπριος Ζαχαρίας Αρνος με 16,73 μέτρα.

Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος, έμεινε μακριά από το φετινό του 62,92 μ. καθώς είχε καλύτερη βολή στα 58,26 μέτρα. Ο αθλητής την Κυριακή θα πάρει μέρος στα Σιθώνεια, στην τελευταία του ευκαιρία να πιάσει το όριο για το Λονδίνο. Ο Γάλλος Αν ήταν νικητής στα 400 μ. (47.15) και ο Πέτρος Κυριακίδης ακολούθησε με 47.30.

Στα 100 μ. ο Ιορδάνης Ρουσάκης ήταν πρώτο με 10.60 και ο 21χρονος Μιχάλης Πατεράκης ακολούθησε με 10.61 και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο δεύτερος ήταν νικητής και στα 200 μ. με 21.24.

Στα 100 μ. εμπ., νικήτρια ήταν η Ολυμπία Πετσούδη με 13.56

Στο μήκος των γυναικών η Κύπρια Παγάνη ήταν νικήτρια με 6,56 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ η Χάιδω Αλεξούλη ακολούθησε με 6,27 μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.