Από τις 07/03/2016 και κάθε Δευτέρα στις 17:30, για μιάμιση ώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε σε μικρή ομάδα, να εκφράσουμε αυτά που μας απασχολούν και να αναζητήσουμε τρόπους να γίνουμε οι ίδιοι πιο αποτελεσματικοί στην διεκδίκηση καλύτερων σχέσεων με το σύντροφο, το παιδί, το συνεργάτη, το φίλο.

Θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη του προσωπικού μας δυναμικού, εξασκώντας δεξιότητες καλής επικοινωνίας, ενεργητικής ακρόασης, έκφρασης θετικών και αρνητικών συναισθημάτων, αντιπαράθεσης, υποστήριξης, αποδοχής.

Το κλίμα που καλλιεργούμε είναι αμοιβαίας εχεμύθειας, σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης.

Οι συναντήσεις θα γίνονται σε χώρο που διαθέτει ο σύλλογος “Ατραπός” στη Κηφισιά, διεύθυνση Χρ. Λαδά 19. Η διάρκεια του πρώτου κύκλου ομαδικής θεραπείας είναι τρίμηνη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι συντονίστριες

Ηλιοπούλου Τέτα    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  /  intusvita.blogspot.gr  / ΤΗΛ. 211 4068 113 – 6944 896279

Μαρκίδου Ιωάννα     Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας    /   ΤΗΛ. 210 80 74000 – 6944 5522 22

Atrapos_Logo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η ομάδα αποτελεί μια μορφή πειραματικού εργαστηρίου όπου επεξεργαζόμαστε τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, είτε με τον εαυτό μας είτε με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Η ομαδική θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική όσο και η ατομική αν και με διαφορετικό τρόπο.

Οτιδήποτε λέγεται από οποιοδήποτε μένει αποκλειστικά στο χώρο της ομάδας. Η εχεμύθεια κι η εμπιστοσύνη αποτελούν βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την δημιουργία κλίματος ασφάλειας.

Επίσης, σημαντικά στοιχεία είναι η θέληση και η ικανότητα του καθενός να μοιράζεται τα προσωπικά του συναισθήματα και σκέψεις τόσο για τον εαυτό του όσο και για τ’ άλλα μέλη. Μάλιστα αυτό αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα προτερήματα του ομαδικού θεραπευτικού πλαισίου.

Ενθαρρυνόμαστε να εκφραζόμαστε με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό αποφεύγοντας τις κατηγορίες, την κριτική και τις συμβουλές. Προσφέρουμε αποδοχή στον άλλο χωρίς επίκριση ανεξάρτητα από το παρελθόν του. Ένας βαθμός αυτοαποκάλυψης λοιπόν, είναι σημαντικός.

Προτιμάμε να λέμε τι βλέπουμε και τι μας κάνει να αισθανόμαστε μ’ αυτά που λέει ο άλλος. Βοηθάμε τον ομιλητή επίσης, να κατανοήσει καλύτερα ο ίδιος τι είναι αυτό που πιστεύει και πως αισθάνεται για το πρόβλημά του. Εναλλακτικά μπορούμε να δώσουμε προτάσεις για ανακούφιση.

Ο καθένας δεσμεύεται να λειτουργεί σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και νοιαξίματος  για τους άλλους.

Το βάρος δίνεται στο εδώ και τώρα, στις μεταξύ μας σχέσεις σαν ομάδα. Έτσι προσφέρονται ευκαιρίες για: ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, έκφραση θετικών και αρνητικών συναισθημάτων, συνειδητοποίηση συμπεριφορών που απωθούν τους άλλους ανθρώπους, πως να γίνουμε καλοί ακροατές, να προσφέρουμε υποστήριξη, να διαχειριζόμαστε τις διαφωνίες μας.

Τέλος, είναι απαραίτητο να δεσμευτούμε με συνέπεια στη συμμετοχή στην ομάδα, και στην ώρα προσέλευσης των συνεδριών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.