Ψήφισμα για την εγκατάσταση των διοδίων, αν και όχι ομόφωνο, παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν, εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 11/12 η Περιφέρεια Αττικής, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο ψήφισμα αναφέρονται συνοπτικά τα εξής:

Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Περιφέρειας Αττικής, να γίνει ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους, να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, αλλά και να δημιουργηθεί Παναττική Επιτροπή Αγώνα. Πιο συγκεκριμένα:

Με την παρουσία αρκετών πολιτών από την Κηφισιά, τον Ωρωπό αλλά όχι και από το Διόνυσο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ 11 Δεκεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η συζήτηση για την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη.

Στη συζήτηση παρενέβησαν οι τρεις Δήμαρχοι -Γ. Θωμάκος, Θ. Ρούσσης και Δ. Ζαμάνης αντιστοίχως- που μετέφεραν στους περιφερειακούς συμβούλους την καθολική αντίδραση των περιοχών τους όχι μόνο στην τοποθέτηση των συγκεκριμένων διοδίων, αλλά και σε όλη την Αττική, καθώς και την κατάργηση  των ήδη υφισταμένων, όπως αυτή η αντίθεση έχει ήδη εκφραστεί στο πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμά τους.

Ειδικότερα, για εμπαιγμό έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κηφισιάς, επισημαίνοντας πως εφόσον μπουν τα διόδια, τότε η κυκλοφοριακή επιβάρυνση στους δρομίσκους, όπως είπε, του Δήμου του, θα προκαλέσει χιονοστιβάδα προβλημάτων- κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών- αλλά και αύξηση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

«Υπάρχει η δέσμευση της πολιτείας απέναντι στους παραχωρησιούχους. Και δεν υπάρχει δέσμευση απέναντι στους πολίτες, στην ποιότητα ζωής τους και στο περιβάλλον;», αναρωτήθηκε εν συνεχεία ο Δήμαρχος Διονύσου, που υπογράμμισε σε ιδιαίτερα έντονο τόνο πως ένας είναι ο δρόμος απέναντι στα διόδια «και είναι μονόδρομος: Να μην μπουν στις πόλεις μας, και να φύγουν απ’ όλη την Αττική».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, τέλος, υπενθύμισε πως η δική του πόλη είναι «διοδιοαποκλεισμένη» με ήδη 8 σταθμούς διοδίων στα όριά της, με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό της, ενώ έχει ποινικοποιηθεί ο αγώνας κατά των διοδίων.

Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των νέων διοδίων αλλά και τη στήριξή τους στις ενέργειες των Δήμων, ενώ η εισηγήτρια του θέματος Ι. Στεργίου ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στη σύσταση Παναττικού Συντονιστικού Οργάνου κατά των διοδίων σ’ ολόκληρη την Αττική.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  απέδωσε το παραπάνω ψήφισμα, που έρχεται να στηρίξει το αντίστοιχο των τριών Δήμων και να επιβεβαιώσει πως όλη η Αυτοδιοίκηση στέκεται δυναμικά απέναντι σε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της και για τις οποίες η πολιτεία την περιορίζει σε απλές γνωμοδοτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το λόγο πήραν και αρκετοί πολίτες, εκπρόσωποι  συλλογικών φορέων, από Κηφισιά και Ωρωπό, ενώ η περιορισμένη ήταν η παρουσία του Διόνυσου: Παρά την πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πλην του Δημάρχου, εκεί ήσαν ο Η. Υφαντής Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Ταουξή, Γ. Καλαφατέλης, Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου Μ. Κασαπάκης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ν. Παππάς.

Ευρύτερη ενημέρωση

Αξίζει να σημειωθεί πάντως και τούτο: Η ενημέρωση των κατοίκων για τα διόδια, τουλάχιστον στο Δήμο Διονύσου, από πλευράς Δημοτικής Αρχής, είναι μέχρι στιγμής ελλιπέστατη και περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους αιθουσών όπου συνεδριάζουν είτε το Δημοτικό Συμβούλιο είτε εκπρόσωποι των τριών Δήμων. Μαζική κινητοποίηση όμως επιτυγχάνεται όταν ο καθένας συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα τον αφορά άμεσα, με πολλούς τρόπους και σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιήσει ο Δήμος όλους τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: Ηλεκτρονικές πινακίδες, τοπικό Τύπο, συλλογικότητες, σημειώματα στους λογαρισμούς νερού, ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων, ιστοσελίδα και facebook. Διαφορετικά στο επόμενο ραντεβού της αυτοκινητοπομπής στη Βαρυμπόμπη την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, θα είμαστε «εμείς κι εμείς»- ενώ θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Στήριξη Γ. Κουμουτσάκου στα αιτήματα των Δήμων

Σε σχετικό δελτίο Τύπου η παράταξη «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» του Γιώργου Κουμουτσάκου αναφέρει τα εξής: Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συζητήθηκε το ζήτημα της «κατασκευής και λειτουργίας πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου και Μαλακάσας Περιφέρειας Αττικής», βάσει και του σχετικού Κοινού Ψηφίσματος που έχουν υιοθετήσει τα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε άδικη επιβάρυνση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής», τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο  – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος στην παρέμβασή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, με σκοπό  την επίλυση του προβλήματος κατά τρόπο δίκαιο.

Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες να ακούσουν τα εύλογα και σύννομα αιτήματα των Δημοτικών αρχών, που εκφράζουν την ανησυχία των εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών τους, καθώς και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Στη σχετική πρόταση Ψηφίσματος που υπέβαλε ο συνδυασμός του κ. Κουμουτσάκου ζητείται άμεση πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εκπροσώπων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και των Δημοτικών αρχών της Βορειοανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των οποίων σχεδιάζεται η λειτουργία διοδίων.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής υφίστανται ήδη καθημερινή ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους. Ο σχεδιασμός σταθμών διοδίων παραγνωρίζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Είναι παράλογη η επιβολή διοδίων σε μη υπεραστικό δίκτυο, δηλαδή  σε δίκτυο με αστικά χαρακτηριστικά, εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις καθημερινές τους αστικές και διαδημοτικές μετακινήσεις», σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο.

Τέλος, όπως επισημαίνουν τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όσο και οι Δημοτικές αρχές για τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, η υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι

-τουλάχιστον- ατελής. Δεν λαμβάνει υπόψη τις σαφώς δυσμενείς επιπτώσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον. Εξάλλου, είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου παραδρόμων, που θα επέτρεπε τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής, χωρίς αυτοί να υποχρεούνται στην πληρωμή διοδίων.

Παρατίθεται η Πρόταση Ψηφίσματος του συνδυασμού «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο»:

Όπως επισημαίνεται στο Κοινό Ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής υφίστανται ήδη καθημερινή ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους. Αποτέλεσμα είναι η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, η μόνη ασφαλής επιλογή, λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων να καθίσταται έτσι απαγορευτική σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου θα οδηγούσε σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Αγνοεί, επίσης, τις δυσμενείς επιπτώσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Δε νοείται η επιβολή διοδίων σε μη υπεραστικό δίκτυο, δηλαδή  σε δίκτυο με αστικά χαρακτηριστικά, εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις καθημερινές τους αστικές και διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όπως επισημαίνουν τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όσο και οι Δημοτικές αρχές για τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου: η υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι τουλάχιστον ατελής. Δεν λαμβάνει υπόψη τις σαφώς δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η περιβαλλοντική επιβάρυνση στους όρους διαβίωσης των κατοίκων από την αυξημένη εκπομπή αέριων ρύπων και την αύξηση του επιπέδου θορύβου είναι ένας ακόμη ισχυρός λόγος σοβαρότατου προβληματισμού.

Εμφανώς δυσμενείς θα είναι και οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα επιφέρει η  εκτροπή, με σκοπό την αποφυγή των διοδίων. ‘Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αυτό θα οδηγούσε σε υπερδιπλασιασμό της κυκλοφορίας -περιλαμβανομένου μεγάλου ποσοστού βαρέων οχημάτων- στο ήδη προβληματικό τοπικό οδικό δίκτυο, το οποίο, υπογραμμίζω, διέρχεται εντός κατοικημένης περιοχής. Το παράπλευρο δίκτυο ήδη μετά δυσκολίας ανταποκρίνεται στις ώρες αιχμής και δεν μπορεί επ’ουδενί να εξυπηρετήσει τον αυξημένο φόρτο. Δεν πληροί  καν τις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας.

Εξάλλου, είναι πρακτικά αδύνατη η -εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου- κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου παραδρόμων, που θα επέτρεπε τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής, χωρίς αυτοί να υποχρεούνται στην πληρωμή διοδίων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο:

– Συμπαρίσταται στα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεκδικήσεών τους,  με σκοπό  την επίλυση του προβλήματος με τρόπο οριστικό και δίκαιο.

– Καλεί την Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες να ακούσουν τα εύλογα και σύννομα αιτήματα των Δημοτικών Συμβουλίων Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, που εκφράζουν την ανησυχία των εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών τους, και να προβούν ταχύτατα στις απαιτούμενες ενέργειες.

– Προτείνει την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εκπροσώπων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και των Δημοτικών αρχών της Βορειοανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των οποίων σχεδιάζεται η λειτουργία διοδίων.

– Υποστηρίζει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις περιοχές που σχεδιάζεται η εγκατάσταση σταθμών διοδίων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.