Πόλη αλά καρτ
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πάλι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Οι πιο… βόρειοι προσβάλουν στο ΣτΕ και πετυχαίνουν την ακύρωση των αποφάσεων του δήμου για την ανάπλαση της Παπανδρέου, οι νότιοι εξεγείρονται και ζητάνε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει (λογικό, πως να ξηλωθεί η Παπανδρέου), ο δε Δήμος νίπτει τας χείρας του αφού έχει εκπονήσει νέα κυκλοφοριακή μελέτη η οποία Κύριος είδε πότε θα υλοποιηθεί.
Βέβαια υπάρχουν και πιο… Ευρωπαϊκές λύσεις, τις οποίες κανένας δεν συζητάει. Όπως η επένδυση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ο περιορισμός της χρήσης του ΙΧ. Αλλά η Ευρώπη στη χώρα μας είναι γνωστή για το ευρώ της και όχι για την φιλική προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Εν τέλει, αυτό που μένει είναι μια πόλη… αλά καρτ, όπου ο καθένας θα ορίζει την κυκλοφορία στο δρόμο που μένει, κατά πως τον βολεύει. Ήτοι, οι Εκαλιώτες θα κάνουν ράλι μέσα από τις γειτονιές της Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να αποφύγουν την Ελ. Βενιζέλου, την Τατοίου και την Χαρ. Τρικούπη, οι Ερυθραιώτες (εκ των πραγμάτων) θα κάνουν την πόλη απρόσιτο λαβύρινθο για τους μη μυημένους, και οι Κηφισιώτες θα διοικούν, αφού είναι πλειοψηφία και σιγά μην ασχοληθούν με τα προβλήματα της Νέας Ερυθραίας.

Κοινωνία που τρώει τα παιδιά της
Δύο αυτοκτονίες σε μια εβδομάδα στην πόλη μας είναι πολύ. Πάρα πολύ. Και αυτό συμβαίνει σε ένα πλούσιο προάστιο… Σε όλη την Ελλάδα 2.500 περίπου αυτοκτονίες από το 2010 μέχρι σήμερα, τι άλλο μπορεί να σημαίνει, παρά ότι η κοινωνία, που ζούμε τρώει τα παιδιά της. Κι αυτό δεν αλλάζει μόνο με εκλογές. Χρειάζεται στο επίκεντρο των ασκούμενων πολιτικών να έρθει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι μόνο το Ευρώ και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την διατήρησή του.

Και Φαρισαίοι και υποκριτές
Το… ωραίο είναι ότι στον οίστρο κατά των μεταναστών ηγούνται προεκλογικά οι πολιτικές δυνάμεις που πάνω από όλα βάζουν το νόμο και την τάξη, την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια. Και θα άξιζε σε όλους αυτούς του κατ΄ όνομα χριστιανούς και στη πράξη Φαρισαίους, να ρωτήσει κάποιος: Τελικά ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού ο Μονογενής, τι εννοούσε όταν έλεγε «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», « ό έχων δύο χιτώνας να δίνει τον ένα» και «όταν σε χτυπούν από το ένα μάγουλο, να γυρνάς και το άλλο»;


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.