Απόσπασμα από την εφημερίδα «τα ΝΕΑ» Σαββατοκύριακου 4-5-12. «Eξαπάτησε 53 άτομα για μαϊμού προσλήψεις».
Θέσεις στο δημόσιο υποσχόταν σε ανέργους μια 35χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η κατηγορούμενη δήλωνε ότι εργαζόταν αόριστα σε πολιτικό γραφείο και υποστήριζε ότι διαθέτει σημαντικές διασυνδέσεις, ώστε να προσληφθούν οι άνεργοι στο Δημόσιο.
Αλίμονο αυτή εκμεταλλευόταν το όνειρο του κάθε Νεοέλληνα. Δυστυχώς όμως, το πολιτικό μας σύστημα ήταν μόνιμα παγιδευμένο σ’ αυτό το πάρε – δώσε και δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάποτε η χώρα θα βούλιαζε.
Μ’ αυτά και άλλα πολλά, η χώρα μας εισήλθε σε μια περίοδο δοκιμασίας που ούτε ξέρουμε πότε θα πάρει τέλος.
Οι Τροϊκανοί επιμένουν στη συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων και σε απολύσεις χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Ο κόσμος βουτηγμένος στην απελπισία και την απόγνωση. Η φτώχεια, μας χτυπάει την πόρτα. Το νιώθουμε από φίλους. Τα νοικοκυριά καταρρέουν, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, οι νέοι φεύγουν και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν και οι άνθρωποι στέκονται στην ουρά στο Σύνταγμα για να πάρουν δωρεάν πατάτες, κρεμμύδια και καρότα.
Οι κλοπές και οι δολοφονίες αυξάνονται!
Οι αυτοκτονίες μεγαλώνουν! Βουλιάζουμε!
Πως φτάσαμε ως εδώ;
Πως κατάντησε έτσι η χώρα μας; Αυτή η υπέροχη χώρα με τον ήλιο της και τη θάλασσα που όλοι τη ζήλευαν;
Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν το ίδιο κράτος δεν ήξερε πόσους υπαλλήλους έχει; Πόσοι συνταξιούχοι είναι ζωντανοί και πόσοι έχουν αποδημήσει; Πόσες αναπηρικές συντάξεις είναι σε ανθρώπους που είχαν χτυπήσει το «νύχι τους» και σε άλλους ανθρώπους με πραγματικό πρόβλημα τους ταλαιπωρούσε με συνεχείς παρουσίες στις επιτροπές; Που είναι ο έλεγχος, όταν βλέπει υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, υπαλλήλους της Πολεοδομίας να έχουν τεράστιες περιουσίες; Από πού; Από το μισθό τους;
Γιατρούς, φαρμακοποιούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους να είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά. Η φοροδιαφυγή να βασιλεύει.
Αλλά όσα λάθη και εάν έχουν γίνει δεν είναι δυνατόν οι Τροϊκανοί να εφαρμόζουν τόσα μέτρα άδικα για τους περισσότερους. Θα φέρει καταιγίδες.
Στο στόχαστρό τους, η μεσαία τάξη.
Στόχος τους να ευημερούν οι αριθμοί!
Αλλά είμαστε άνθρωποι….!
Πειράματα πάνω μας κάνουν! Αλλά να δεν είχαμε κάνει όλα αυτά, δεν θα μας συμπεριφερόντουσαν σαν τα σκουπίδια της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε όλοι να βάλουμε μυαλό και να αλλάξουμε. Και πάνω απ’ όλα το κράτος να δαμάσει το τέρας των δαπανών που αυξάνεται δυστυχώς παρά τη λιτότητα όλων των άλλων. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. δεν ξέρω πως θα βγούμε απ’ αυτή τη δίνη. Ψυχραιμία και σκέψη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.