Σεισμός, χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που μας πέρασε. Οι απελπισμένοι Ελληνες τόλμησαν. Και να, ακόμη δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα και αλυσιδωτές αντιδράσεις διατρέχουν όλο το πολιτικό κόσμο εντός και εκτός συνόρων, αλλά και περαιτέρω ζυμώσεις, μέσα στην κοινωνία μας και στους λαούς της Ευρώπης. Επιτέλους ακούστηκε το βροντερό μας όχι στο μνημόνιο.
Οι τριγμοί του καταρρέοντος δικομματισμού έχουν σπείρει τον πανικό ανάμεσά τους και προσπαθούν να διασωθούν όπως όπως πετώντας πεπονόφλουδες στους πολιτικούς αντιπάλους και με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο μπορούν.
Εγκλωβισμένοι στις υποτελείς δεσμεύσεις τους στους δανειστές, τώρα αυτοπαγιδεύτηκαν και κλαίνε διότι δήθεν αυτό ήταν το κόστος της «υπευθυνότητάς» τους.
Ο λαός μας τους έστελε «αδιάβαστους», αφού, έτσι κι αλλιώς, αδιάβαστοι υπέγραψαν την καταστροφή μας. Κι όταν τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν τις έγγραφες εγγυήσεις τους στους ξένους, ο κ Ντινόπουλος αντέτεινε ότι τους ζητούν να γίνουν..δηλωσίες!!
Ενδιαφέρουσα επιλογή λέξης, που με έκανε να γελάσω με την καρδιά μου, γιατί δεν φαντάστηκα ποτέ μου την δεξιά σ’ αυτήν την θέση, αλλά αυτό είναι υλικό για γελοιογράφους και ελπίζω να το αξιοποιήσουν.
Βέβαια, οι εντολείς τους στο εξωτερικό, οπωσδήποτε θα εξαντλήσουν όλες τις προσπάθειες να μας ξανατρομοκρατήσουν, μόνο που τώρα είμαστε «μπολιασμένοι» και γνωρίζουν ότι δεν έχουν πολλές ελπίδες να το επιτύχουν, γιατί τώρα για πρώτη φορά νιώθουμε όλοι ότι κάτι αλλάζει και αυτό το κάτι θα είναι τόσο σημαντικό που θα αλλάξει την ζωή μας.
Ηδη, με την καλή συγκυρία της εκλογής του Ολάντ στην Γαλλία, συνεκτιμούν και τα δικά μας αποτελέσματα, μιλούν για ανάπτυξη, για ευρωομόλογα, για συμπλήρωση του συμφώνου σταθερότητας, επανεκτίμηση κλπ.
Αυτό από μόνο του, είναι για μας τεράστια νίκη, που μας δίνει πίσω τον αυτοσεβασμό μας. Μέχρι εχτές νιώθαμε σαν ραγιάδες, ηττημένοι, αλήθεια, πώς νιώθετε τώρα; Και αυτό είναι μόνο η αρχή μιάς διαδικασίας, που φυσικά θέλει δουλειά πολύ, που λέει κι ο ποιητής, για να γυρίσει ο ήλιος. Θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να ομονοούμε για το κοινό μας συμφέρον. Θα μάθουμε να συμμετέχουμε στα κοινά και να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας.
Θα ακολουθήσει μία ενδιαφέρουσα πορεία περαιτέρω εμβάθυνσης της πολιτικής μας σκέψης και της διάθεσής μας να εργασθούμε για να ανοικοδομήσουμε την οικονομία προς όφελός μας και πάνω σε αυτό θα υπάρχουν πολλά να λεχθούν στο μέλλον.
Τέλος, για τους ανυποψίαστους, που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, έχω την πεποίθηση, ότι ταρακουνήθηκαν με την διαταγή «εγέρθητι» και είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξει διορθωτική κίνηση στην επόμενη εκλογή, ώστε τα πράγματα να λάβουν τις πραγματικές τους διαστάσεις, εκτός, αν κάποιοι επιλέγουν να ζούν με παραγγέλματα, πράγμα που δεν υπάρχει στο γονίδιό μας. Αντίθετα με τους Γερμανούς, θα έλεγα ότι οι Ελληνες είμαστε μάλλον ατίθασος λαός, με όλα τα καλά και τα κακά, που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, οπότε δεν ανησυχώ.
Ας χαρούμε λοιπόν αυτό το νέο ξεκίνημα και ας ετοιμαστούμε για νέους αγώνες, γιατί σε αυτήν την προσπάθεια, θα χρειαστούμε εγρήγορση, ετοιμότητα και όλες μας τις προσπάθειες για να την στηρίξουμε μέχρι την ολοκλήρωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.